Родители на дете нападнаха медик в болницата в Шумен. По

...
Родители на дете нападнаха медик в болницата в Шумен. По
Коментари Харесай

Терор! Нападнаха и душиха лекарка в болницата в Шумен: Ще ви убия, ще направя всичко за детето си

Родители на дете нападнаха доктор в болничното заведение в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка доктор Айлин Ахмед, като майката даже пробва да я души. Случилото се е от нощта на понеделник против вторник, предава Нова.

„ Сестрата ми звънна и сподели, че има няколко души с едни и същи недоволства. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът ”, описа Ахмед.

Според нея казусът не е беше незабавен, само че все пак тя е споделила, че ще ги прегледа и ще помогне.

„ Когато влязох в регистратурата, с цел да обсъдим със сестрите реда на нещата, защото бяха доста хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни сподели, че детето е болно, има коремна болежка и е със същите признаци като останалите ”, сподели лекарката.

По думите й незабавно са се обадили на дежурния педиатър. „ Бащата на детето стартира да се държи по-арогантно, стартира да употребява нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, до момента в който дойдат служителите на реда.

Той стартира да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, потегли против мен за нахлуване и в този миг пристигна защитата и го изкара на открито ”, добави Айлин Ахмед.

Конфликтът обаче продължава. „ Изкараха го на открито. В този миг брачната половинка на този мъж, т.е. майката на детето, ме атакува. Имаше опит за удушаване с думите: „ Ще ви убия, ще направя всичко за детето си ”, макар че ние се опитвахме да създадем всичко за детето й ”, уточни още младата лекарка.

Тя е безапелационна, че не е имало закъснение в прегледа или нещо, което да е предизвикало хората. „ Отреагирахме на часа, нямаше такова нещо ”, сподели Ахмед. Запитана дали съгласно нея е можело да се работи по-адекватно и дали лекарите са позволили някаква неточност, тя съобщи, че такава не е имало.

„ Ще диря правата си. Не желая този случай да остане безнаказан. Не желая това да продължава ”, добави тя. От полицията потвърдиха, че работят по случая и следва да бъдат изяснени всички условия.

В същото време, Български лекарски съюз сезира Прокуратурата на Р България и упорства за незабавни дейности от страна на способените органи

Съсловната организация е безапелационна, че няма да търпи лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата и упорства законът да бъде прибавен с цялата му суровост!

Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и опит за душене на здравно лице са неприемливи!

Съсловната организация ще се ангажира с юридическата отбрана на доктор Айлин Ахмед, както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение. Цялата организация, с всички налични запаси, ще направи нужното, с цел да бъдат подведени под отговорност отговорните.

Български лекарски съюз пита: Така ли се борим с кадровата рецесия в бранша? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едвам при започване на техния професионален път, ги заплашваме, наскърбяваме и душим до момента в който те се пробват да оказват помощ на нашите деца и близки?
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР