Родители излязоха на протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу

...
Родители излязоха на протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу
Коментари Харесай

Родители излязоха на протести срещу случаи на насилие в градините

Родители излязоха на митинги във Варна, Пазарджик и Плевен против случаите на принуждение на деца в детските градини.

Протестите започнаха през вчерашния ден в Бургас, а мотивът е скандалният клип отпреди 10-ина дни, в които се вижда по какъв начин учителки блъскат и наскърбяват дребни деца в детска градина " Брезичка ", оповестява Българска национална телевизия.

Родителите упорстват за наложително слагане на видеокамери във всички детски градини и ясли.

Протестите са в поддръжка на гражданската самодейност, която бе импортирана в Народното събрание с искане за мандатност на шефовете и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички пространства на ясли, градини и учебни заведения. Също по този начин предложенията, импортирани в Народното събрание включват увеличение възнаграждение на учителите, понижаване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и други

Тук сме, тъй като желаеме да няма принуждение върху нашите деца в ясли, детски градини и учебни заведения. Искаме да се слагат камери по този начин, както нас ни следят до момента в който работим и нямаме нищо срещу, тъй като си вършим работата и дори забравяме, че има камери, сподели пред Българска национална телевизия един от протестиращите.

Според родителите слагането на камери няма да реши проблемите напълно, само че това е първата значима крачка, която би трябвало да бъде направена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР