Роденият в Лондон през май 1944 г. Мейхю бе висок

...
Роденият в Лондон през май 1944 г. Мейхю бе висок
Коментари Харесай

Много Тъжно. Почина Чубака!

Роденият в Лондон през май 1944 година Мейхю бе висок цели 2,18 метра, напомни Франс прес.

Той бе определен от Джордж Лукас през 1977 година да изиграе емблематичния воин в сагата и последно взе участие в " Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда " (2015 г.), след което бе сменен заради здравословни проблеми.

Мейхю е умрял на 30 април в дома си в северен Тексас, гласи известието на фамилията му в " Туитър ". Причина за гибелта не е посочена.

За първи път той извършва един от най-обичаните герои на поредицата през 1977 година, след което се снима в още четири кино лентата от блокбъстър сагата - " Империята отвръща на удара ", " Завръщането на джедаите ", " Отмъщението на ситите " и " Силата се пробужда ".

Той се отдръпва от ролята по здравословни аргументи, въпреки фамилията му да си напомня, че за последното му осъществяване като героичното ууки в " Силата се пробужда " през 2015 година той се е преборил да се вдигне от инвалидна количка.

През 2017 година той е и съветник зад камера по време на фотосите на " Последният джедай " и оказва помощ на своя правоприемник в ролята на Чубака - финландеца Йонас Суотамо, да пресъздаде облика безапелационно.

Високият 2,18 метра Мейхю бива открит за първи път за киното, до момента в който работи в болница в Лондон. Негова фотография, оповестена в локалния вестник, хваща окото на филмовите продуценти и първата му роля е тази на Минотон в " Синбад и окото на тигъра " от 1976 година дружно с Джейн Сиймор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР