Роденият през 2000 година във френския град Лимож български защитник

...
Роденият през 2000 година във френския град Лимож български защитник
Коментари Харесай

Талантлив българин чака дебют в Лига 2 на Франция

Роденият през 2000 година във френския град Лимож български бранител Симеон Петров чака дебют за втородивизионния локален Газелек Аячо.

Младокът, който играе за юношите старша възраст на корсиканския клуб, към този момент в два мача попада в групата на мъжкия отбор, само че остава неизползвана запаса.

Петров бе потърсен от изданието Онз Мондиал, с цел да опише историята си във футбола.

" Никога не съм играл футбол в България, просто тъй като моите родители живеят във Франция. Роден съм в Лимож, където фамилията ми живее и най-логичното е да стартира кариерата си в локалния клуб. Ходя си в България само за празници и ваканции. Ако приказваме за футбол, в никакъв случай не ми се е налагало да предпочитам дали да играя за България или за Франция. За мене ще бъде чест да играя за която и да е страна.

Не съм бил издирван нито от федерацията на Франция, нито от тази на България да играя за юношеските национални тимове. Имахме един дребен диалог с сътрудника ми да бъда извикан на лагер с тима до 19 години на България. Но това нищо не значи ", съобщи Петров.

През сезон 2017/2018 бранителят записва дебюта си в мъжкия футбол с тима на Лимож в пета лига против Стад Бриошен, като се появява най-после за три минути.
 Мартин Кавдански напусна Клермон
Мартин Кавдански напусна Клермон

Защитникът разтрогна контракта си с френския клуб
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР