Роберта Мецола пропуснала крайния срок да декларира 125 от общо

...
Роберта Мецола пропуснала крайния срок да декларира 125 от общо
Коментари Харесай

Мецола декларирала със закъснение подаръци

Роберта Мецола пропуснала крайния период да заявява 125 от общо 142 подаръка, които е получила в качеството си на ръководител на Европейския парламент, написа „ Политико “.

Миналата седмица тя вкарала данните в обществения указател на евродепутатите. От кабинета й изтъкнали, че предшествениците на Мецола до момента не са разгласявали получените дарове. Което е самата истина. Евродепутатите доста рядко актуализират регистъра.

Сред оповестените от Мецола блага са монети, шалче и сушена луканка. Колкото и незначителни да са те, самият факт, че не се заявяват, хвърля поредна сянка върху Екологичен потенциал, считат наблюдаващи. Това важи с особена мощ след експлоадирането на абсурда с подкупи за евродепутати против лобиране в интерес на Катар. Аферата доби известност като „ Катаргейт “ и взе главата на зам.-председателя на Екологичен потенциал, гръцката социалистка Ева Кайли.

Както се очакваше, двама депутати, забъркани в „ Катаргейт “, към този момент не са част от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД). От групата им дадоха период да я изоставен тази седмица. Италианецът Андреа Коцолино го направи. Белгийският представител Марк Тарабела отхвърли, заради което бе отхвърлен. До дни двамата ще преминат към самостоятелните евродепутати.

В Италия пък бе задържана Моника Росана Белини – счетоводител на някогашния евродепутат Пиер Антонио Панцери, който е основната фигура в абсурда. Тя бе арестувана по искане на белгийската прокуратура.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР