Роберта Мецола (ЕНП, Малта), Алис Бах Кунке (Зелени/ЕСА, Швеция), Косма

...
Роберта Мецола (ЕНП, Малта), Алис Бах Кунке (Зелени/ЕСА, Швеция), Косма
Коментари Харесай

Четирима са кандидатите за председател на Европарламента

Роберта Мецола (ЕНП, Малта), Алис Бах Кунке (Зелени/ЕСА, Швеция), Косма Злотовски (ЕКР, Полша) и Сира Рего (Левицата, Испания) са четиримата претенденти за поста ръководител на Европейския парламент за втората половина на мандата 2019-2024 г. 

Заместник-председателят на Народното събрание Педру Силва Перейра (С&Д, Португалия) разгласи четирите имена в пленарна зала в понеделник вечерта, откакто изтече срокът за първия кръг на гласуването, оповестяват от пресцентъра на Европейския парламент. До избора се стигна след кончината на ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли, който умря този месец в болница в Италия. 

Четиримата претенденти за поста ще създадат къси презентации през днешния ден преди първия кръг на гласоподаване, а резултатът ще бъде разгласен по обяд.

За да бъдат определени, те би трябвало да завоюват безусловно болшинство от годните гласове, подадени с скрито гласоподаване, т.е. 50% плюс един. Поради пандемията гласуването ще се организира отдалечено.

Ако след три тура никой от претендентите не е спечелил, двамата претенденти, получили най-вече гласове на третия тур, ще преминат към четвърто и последно гласоподаване, на което ще бъде определен претендентът получил най-вече гласове.

Резултатът от възможния втори тур на гласоподаване ще бъде разгласен на пленарното съвещание в 14:00 ч. (българско време); в 16:30 ч. (българско време), в случай че има трети тур, и в 18:30 ч. (българско време), в случай че се наложи четвърти тур. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР