Робърт Кийосаки, известен с книгата си Богат татко, беден татко,

...
Робърт Кийосаки, известен с книгата си Богат татко, беден татко,
Коментари Харесай

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, прочут с книгата си " Богат баща, безпаричен баща ", акцентира неотложната опасност от възходящия американски дълг, който единствено през ноември е повишен с $240 милиарда.

Кийосаки изрази дълбока угриженост по отношение на зависимостта на Америка от непрекъснатото отпечатване на пари, като твърди, че тази процедура съществено е отслабила финансовата основа на страната.

Той обърна внимание на историческите закономерности, отбелязвайки, че несъразмерното отпечатване на пари в предишното е водило до упадъка на империите. Въпреки възхищението си от Америка, той предизвести за нестабилното ѝ финансово положение заради възходящия дълг.

Авторът на бестселъри, който е последовател на вложенията в благородни метали и Биткойн като защитна мярка против обезценяване на валутата, предвижда трайно обезценяване на парите в брой. Той планува сюжет, при който държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да печата пари, предизвиквайки инфлация и безконечна финансова непросветеност.

Кийосаки счита, че този цикъл на отпечатване на пари за решение на дългови проблеми е нестабилен, и предлага вложения в активи като злато, вместо да се разчита на непрекъснато печатани пари.

Той акцентира сериозността на рецесията с държавния дълг, като посочи, че Америка е съвсем в неплатежоспособност. Подчертавайки незабавната нужда от признание на този проблем, той съобщи, че непрекъснатото отпечатване на пари за решение на финансови проблеми е несъстоятелно решение и че страната не може да поддържа тази процедура до безспир.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР