Робърт Ф. Кенеди-младши – адвокат по дела, свързани с екологията,

...
Робърт Ф. Кенеди-младши – адвокат по дела, свързани с екологията,
Коментари Харесай

Кланът Кенеди отново в атака. Робърт Ф. ще се кандидатира за президент на САЩ


Робърт Ф. Кенеди-младши – юрист по каузи, свързани с екологията, член на Демократическата партия и изтъкнат антиваксър, ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати. Той към този момент е подал документи във Федералната изборна комисия, заяви СиЕнЕн, базирайки се на информация от шефа на неговата кампания Джон Е. Съливан.

69-годишният претендент за държавен глава е наследник на сенатора от Ню Йорк и основен прокурор на Съединени американски щати Робърт Кенеди, който беше погубен през 1968 година, до момента в който водеше предизборната си акция за президент. Робърт Ф. е и племенник на убития в Далас през 1963 година президент Джон Ф. Кенеди.

Като юрист по околната среда Робърт Ф. Кенеди работи с група, която се занимава с почистването на река Хъдсън (между Ню Йорк и Ню Джърси). Сътрудничил е със Съвета за отбрана на естествените запаси и е съосновател на правна адвокатска фирма за каузи по околната среда.

Преди месец самият Кенеди-младши написа в туитър, че обмисля да се кандидатира за президент. „ Ако мога да събера пари и да активизирам задоволително хора, с цел да печеля, ще се включа в конкуренцията “, съобщи той в мрежата.

Ако победи във вътрешните избори на Демократическата партия за неин претендент, Кенеди ще бъде последният (засега) в дългата поредност от членове на фамилията, които се занимават с дейна политика.

Сестра му Катлийн е била заместник-губернатор на Мериленд от 1995 до 2003 година Брат му Джоузеф е бил конгресмен от Масачузетс от 1987 година до 1999 година Другият му  брат Крис Кенеди пък се кандидатира за губернатор на Илинойс през 2018 година, само че не завоюва щатските избори.

Кенеди-младши е дълготраен песимист по отношение на успеваемостта на имунизациите, и то освен против Ковид-19. Той от дълго време поддържа изказвания, че има директна връзка сред имунизациите и аутизма. Основател е на антиваксърската организация Children “s Health Defense. По време на коронавирус вълната през 2020 година Робърт Ф. внезапно се опълчи на имунизацията против ковид и подлага на критика метода, по който федералното държавно управление се оправя с пандемията.

Впрочем в фамозното си семейство той е черната овца, най-малко в това отношение. Собствените му родственици са твърдо срещу антиваксърството и го упрекват, че е „ част от акция за дезинформация, която има сърцераздирателни и смъртоносни последствия “. През 2020 година даже Инстаграм смъкна акаунта му поради изказванията срещу имунизацията против Ковид-19.
Кланът Кенеди. Тегне ли проклинание над фамилията?
Джоузеф Патрик Кенеди-старши (1888 – 1969)

Предприемач и политик, дипломат на Съединени американски щати във Англия. Смятан е за учредител на клана „ Кенеди “.

Джон Фицджералд Кенеди (1917 –1963)

Често изписван и като Джон Ф. Кенеди, JFK или Джак Кенеди. Чичо на новия претендент. 35-ият президент на Съединени американски щати. Заема тази служба от 1961 година до убийството му през 1963 година Смятан е за икона на американския демократизъм. Той е и най-младият президент в историята на Съединени американски щати – определен е на 43 години. Най-важните събития по време на неговото ръководство са Кубинската ракетна рецесия, построяването на Берлинската стена, конкуренцията за Космоса, ранните години на Виетнамската война и придвижването за гражданските права.

В международното публично мнение е повдигнат до ранга на популярен общественик. Автор е на популярната фраза „ Не питайте какво страната може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да извършите за страната си. “ Както и на речта в Западен Берлин през 1963 година, разобличаваща комунизма и започваща с прочутото Ich bin ein Berliner! („ Аз съм берлинчанин! “) Докато Кенеди приказва, хора от другата страна на Стената –  в Източен Берлин, го приветстват френетично.

Официалната версия за убийството му в Тексас е, че е убит от неуравновесения Лий Харви Осуалд, само че и до през днешния ден има версии за присъединяване на Централно разузнавателно управление на САЩ в покушението.

Робърт Франсис Кенеди (1925 – 1968)

Наричан още Боби Kенеди и RFK е американски политик, по-малък брат на президента Джон Ф. Кенеди и татко на днешния претендент Робърт Ф. Кенеди. Боби Кенеди е измежду най-доверените съветници и близки на брат си. Главен прокурор на Съединени американски щати от 1961 до 1964 г. През 1968 г. се кандидатира за президент на САЩ от Демократическата партия. В разгара на предизборната битка, откакто печели Калифорния в предварителните избори, малко след среднощ на 5 юни 1968 година е убит в Лос Анджелис и умира ден по-късно. Палестинецът Сирхан Сирхан е приет от съда за отговорен и наказан на гибел за убийството. Впоследствие присъдата му е сменена с пожизнен затвор.

Джон Фицджералд Кенеди-младши (1960 – 1999).

Журналист, адвокат, издател и известна социална фигура. Син на президента Джон Ф. Кенеди и първи братовчед на новия претендент Робърт Ф. Работи известно време като асистент регионален прокурор в Ню Йорк, след което през 1995 година стартира да издава списанието „ Джордж “. Умира при самолетна злополука с малък самолет, който самичък пилотира. На борда са още жена му и нейната сестра, които също умират.

По време на предизборната акция на Доналд Тръмп за втори мандат крайнодясната тайна организация QAnon намеси Кенеди-младши в драмата, като пусна филм, в който се твърдеше, че Младши в действителност е жив, държи връзка с Тръмп и двамата дружно ще спасят Америка от пипалата на демократите-кръвопийци и педофили в лицето на Хилари Клинтън, Барак Обама и Джордж Сорос.

През 1990 година писателят Марио Пузо (автор на „ Кръстникът “) издава книгата си „ Четвъртият К. “ – политически трилър, чието деяние се развива в бъдещето, когато президент на Съединени американски щати е измисленият Франсис Ксавие Кенеди – племенник на Джон Ф. и Робърт Ф. В романа крайнолеви терористи растрелват тогавашния папа в Рим и дъщерята на президента Кенеди в някаква арабска страна, а най-после самия американски президент е погубен от безумен американски жители без претекст – просто по този начин. Според думи на самия Марио Пузо романът „ Четвъртият К “ е най-амбициозната му книга.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР