Рискови технологични групи бързат да наберат евтини пари на пазара

...
Рискови технологични групи бързат да наберат евтини пари на пазара
Коментари Харесай

Технологичните компании печелят пари от „разпененото“ рали на акциите с продажби на конвертируеми облигации

Рискови софтуерни групи бързат да наберат евтини пари на пазара на конвертируеми облигации, до момента в който ентусиазмът на вложителите по отношение на изкуствения разсъдък подхранва скок в цените на техните акции.

Американски компании са набрали почти $7,4 милиарда посредством подобен дълг през февруари, съгласно данни от LSEG, най-високата месечна цифра от август, като софтуерните и финтех групи съставляват три четвърти от общата сума. Миналата седмица беше най-натоварената от година за продажби на по този начин наречените конвертируеми облигации.

Федералният запас поддържа своя референтен лихвен % на 22-годишен връх от юли, само че заемополучателите на конвертируемите пазари съумяха за набиране на средства при доста по-ниски лихвени проценти със относително малко ограничавания върху метода, по който ги изразходват.

„ Пенлив пазар, изключително от страна на капитала, ще даде опция на доста компании да получат безвъзмезден обяд, “ сподели Джон Макклейн, портфолио управител в Brandywine...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР