Рисковете от активното използване на изкуствен интелект са големи. Той

...
Рисковете от активното използване на изкуствен интелект са големи. Той
Коментари Харесай

Явор Колев предупреди: С изкуствен интелект могат да се правят фишинг атаки

Рисковете от дейното потребление на изкуствен интелект са огромни. Той би трябвало да се развива, само че са нужни и строги регулации на световно равнище. Това сподели в ефира на „ Събуди се ” специалистът по киберсигурност Явор Колев.

„ Притеснително е, че не знаем тъкмо до каква степен са стигнали с развиването на изкуствения разсъдък в Китай. Има данни, че към този момент са доста напред. В Съединени американски щати той също се развива извънредно динамично ”, сподели още Колев. И добави, че преди седмица Европол предизвести, че този вид нови технологии може да се употребява за фишинг офанзиви и злотворен програмен продукт. „ Това улеснява работата на напълно необразовани киберпрестъпници ”, съобщи още специалистът.

Според него изкуственият разсъдък заплашва и запазването на самоличността и персоналния ни живот.

„ Над 95% от сполучливите хакерски атаки се дължат на това, че не ползват главните правила за киберхигиена. Сред тях са потреблението на антивирусни стратегии, комплицирани пароли, които да са разнообразни за обособените приложения на телефоните и компютрите ни ”, изясни Колев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР