Рискът руският президент Владимир Путин да използва ядрени оръжия като

...
Рискът руският президент Владимир Путин да използва ядрени оръжия като
Коментари Харесай

Шолц счита за намалял риска Русия да използва ядрени оръжия

Рискът съветският президент Владимир Путин да употребява нуклеарни оръжия като част от войната си в Украйна е намалял в отговор на интернационалния напън. Това заяви в четвъртък немският канцлер Олаф Шолц в изявление за Funke, оповестено във връзка на първата му година на поста.

" Русия спря да заплашва да употребява нуклеарни оръжия. Като реакция на интернационалната общественост, маркирала алена линия. Въпреки дълбоките разделения беше значимо разговорът с Кремъл да продължи, добави немският водач.

Уточнява се, че изявлението с Шолц е извършено в понеделник, а цитатите от него са оповестени в сряда следобяд.
 Путин, настоявайки, че Русия не е полудяла, отново вади нуклеарната карта Обновена
Путин, настоявайки, че Русия не е полудяла, отново вади нуклеарната карта

Руският нуклеарен боеприпас е възпиращ фактор, Путин не дава обещание да не бъде първият, който ще го употребява

Шолц сподели, че Путин би трябвало да спре войната и по-късно ще бъде подготвен да приказва с Русия за контрола на оръжията в Европа, като добави, че това е било предлагано и преди войната.

Като отбрани поддръжката на Германия за Украйна, която съгласно критиците в Киев и другаде в Европа е била прекомерно сдържана, Шолц сподели, че след Съединените щати Германия е един от най-големите поддръжници на Украйна, в това число с доставки на оръжие.

" Ние вършим всичко допустимо, с цел да предотвратим директна война сред Русия и НАТО. Такъв спор ще има единствено губещи - по целия свят ", сподели той.
 Германия зачита правото на Украйна да се отбранява и отвън своята територия
Германия зачита правото на Украйна да се отбранява и отвън своята територия

Берлин по принцип не разяснява сходни произшествия

Шолц разяснява и други тематики.

Шолц сподели, че чака най-голямата стопанска система в Европа да премине добре през зимата и да остане мощна и сполучлива индустриална нация, защото понижава зависимостта си от съветската сила.

" Сега вземаме нужните решения, с цел да станем самостоятелни в дълготраен проект. От 2045 година нататък желаеме да бъдем изцяло неутрални във връзка с климата и да генерираме силата си напълно без природен газ, въглища или нефт ", сподели той.

Запитан дали ще се кандидатира още веднъж за канцлер на идващите избори, той сподели: " Разбира се ".

Припомняме, че Путин предизвести в сряда, че опасността от нуклеарна война нараства. Той акцентира, че Москва не е разполагала нуклеарни оръжия в други страни, за разлика от Съединени американски щати. 

Твърдейки, че страната му разполага с " най-модерните оръжия ", Путин упорства, че не желае " да ги размахва ". Все отново Путин съобщи, че Русия ще обмисли потреблението на нуклеарни оръжия в отговор на нахлуване. Той добави, че Русия е подготвена да пази своите съдружници и националните ползи с " всички налични средства ".

Путин назова съветския нуклеарен боеприпас " възпиращ фактор " в спорове, без да дава обещание да не бъде първият, който ще го употребява.

В телевизионни мнения в сряда на среща на Съвета по правата на индивида в Кремъл той упрекна Съединени американски щати и техните съдружници в отправянето на нуклеарни закани.

Путин упорства, че Русия не е полудяла. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР