Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е

...
Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е
Коментари Харесай

Радев: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море

Рискът от ескалация на спора сред Русия и Украйна е действителен, само че Европа никога не би трябвало да става пленник на украинската вътрешна политика и упоритости. Затова е значимо да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което директно ще рефлектира върху България. Това съобщи президентът Румен Радев в Стара Загора, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Затова се надявам този спор да завърши допустимо най-бързо. Затова и елементарни моряци не би трябвало да заплащат цената на политическото опълчване. Всички страни би трябвало да се придържат към нормите на интернационалното право и да не нарушават законните граници, добави Радев.

За срещата му със синдикатите през днешния ден Радев сподели, че изцяло споделя паниката на миньорите. Хубавото в тази ситуация е, че със синдикатите и с държавното управление сме на едно мнение. Парижкото съглашение би трябвало да се извършва, само че без завишаване на цели. Това е моята позиция, тя е от дълго време известна. Такава беше позицията и на служебното държавно управление. България би трябвало да запази работните места на нашите миньори, само че и би трябвало да чуем ясна политика и ангажимент, стратегическа вероятност на нашето държавно управление към запазване на тези работни места на миньорите, само че и към гарантиране на тяхната трудова претовареност в една по-далечна вероятност. Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към държавното управление и се надявам да ги разискваме през днешния ден, акцентира президентът.

Напълно е координирана позицията, получих целия пакет документи, признат от Министерски съвет, получих надлежно създадено напълно написано моето изявление на британски език, което аз съм ревизирал, тъй като не ми звучи задоволително безапелационно. Днес ще го предложа на синдикатите, добави още Радев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР