Риши Сунак „обмисля британската бакалавърска степен като част от реформата на образованието“

...
Според The ​​Times, който първи съобщи за историята, английският и
Коментари Харесай

Според The ​​Times, който първи съобщи за историята, английският и математиката ще станат задължителни до 18-годишна възраст.

В момента те са задължителни само до 16-годишна възраст, въпреки че г-н Сунак по-рано обяви планове да изисква от учениците да учат математика две допълнителни години.

Не е взето окончателно решение и е малко вероятно плановете да влязат в сила преди следващите избори, според вестника.

То идва преди конференцията на Консервативната партия, която е използвайки лозунга „дългосрочни решения за по-светло бъдеще“.

Ако бъде потвърдено, това ще разшири клина в образованието с лейбъристите, чиито политики – включително премахване на освобождаването от ДДС на частните училища – са насочени към прекъсване премахване на бариерите и повишаване на стандартите.

Родителите вече не вярват, че децата трябва да са на училище всеки ден - докладвайте

Прочетете повече :
Starmer обещава уроци по говорене за деца
Starmer се надява да доведе държавните училища до частните стандарти през първия срок

Бриджит Филипсън, секретар по образованието, каза за предложенията: „Това е само най-новият неизпълним трик от слаб министър-председател и умиращо консервативно правителство без сериозен план за подобряване на образователните стандарти за младите хора.

„Риши Сунак трябва да се фокусира върху дългосрочни планове за подобряване на грамотността и математически умения при по-малките деца, а не преследване на краткосрочни заглавия с тази неработеща политика, която няма да направи нищо за повишаване на стандартите.“

Тя добави: „Лейбъристите ще се фокусират върху това как да поставим здрави основи за високи и нарастващи стандарти в нашите училища и да предоставим основен преглед на учебната програма и оценката от правителството, като част от нашата мисия да премахнем бариерите пред възможностите."

Перспективата за британска бакалавърска степен не беше отречена от Министерството на образованието.

Запитан за докладите, говорител каза: „От 2010 г. постигнахме огромен напредък в повишаването на училищните стандарти и даваме на младите хора най-добрия старт в живота, с рекордно финансиране за училищата и повече учители на пълно работно време отколкото когато и да било преди.

„Вече сме предприели стъпки за реформиране на ландшафта на квалификациите след 16 години, включително реформиране на техническото образование и предоставяне на милиони нови висококачествени стажове.

„Наред с това , изложихме смели планове, за да гарантираме, че всеки млад човек изучава някаква форма на математика до 18-годишна възраст, за да му даде уменията, от които се нуждае, за да успее в професиите на бъдещето.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР