Риши Сунак обеща дронове с голям обсег и стотици ракети

...
Риши Сунак обеща дронове с голям обсег и стотици ракети
Коментари Харесай

Премиерът на Великобритания Риши Сунак обеща още военна подкрепа за Украйна

Риши Сунак даде обещание дронове с огромен обхват и стотици ракети на Володимир Зеленски, който посети Англия за повторно от началото на войната. След диалозите сред двамата водачи стана ясно, че скоро от Лондон стартират да образоват украински водачи за работа с изтребители F-16. Освен това на срещата на върха на Г-7 тази седмица Сунак ще упорства поддръжката за Киев да продължи. Той посрещна Зеленски в резиденцията " Чекърс ".
Сградата има велика история. В стаята, в която се намираме, Уинстън Чърчил е произнесъл доста от своите речи по време на Втората международна война. По същия метод през днешния ден Вашите водачество, смелост и силата на духа на страната Ви въодушевяват всички нас.
Риши Сунак, министър-председател на Англия

Зеленски прикани за основаването на коалиция за доставка на изтребители и благодари за поддръжката.
Направихте доста за нас - Вие и Вашето държавно управление, Негово Величество кралят и, несъмнено, Вашият народ, Вашето общество. Благодаря от сърце от името на украинците и нашите военни.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският президент посети и Франция за диалози с сътрудника си Еманюел Макрон, който обеща още доставки на бронирани бойни машини и леки танкове. В Елисейския дворец лидерите призоваха и за нови наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна.През уикенда Зеленски се срещна с президента и премиера на Италия, с папа Франциск във Ватикана, както и с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР