Ришар Гаске може да е на 36 години, но с

...
Ришар Гаске може да е на 36 години, но с
Коментари Харесай

Ренесансът продължава: Гаске повали миналогодишен Мастърс шампион на старта в Ротердам!

Ришар Гаске може да е на 36 години, само че с играта си демонстрира, че възрастта е единствено число. Френският деец завоюва първия си трофей от пет години насам, откакто предишния месец завоюва купата в Окланд и още веднъж зае позицията на най-хубавия тенисист в страната си.

Това обаче наподобява не е било просто еднократно експлоадиране, тъй като през днешния ден някогашният номер седем изнесе следващото си ужасно показване от началото на сезона и пречупи съпротивата на Пабло Кареньо Буста, с цел да продължи към осминафиналите в Ротердам.

Гаске изоставаше със сет и пробив, само че се бори до последно и в последна сметка надделя миналогодишния първенец от Мастърса в Монреал - 2:6 7:6(2) 6:2. Така опитният играч ще спори за място във финалната осмица с един всред Стан Вавринка и Александър Бублик, които ще премерят сили по-късно през днешния ден.

Французинът действаше прекомерно пасивно в началните минути и шестият подложен изцяло контролираше събитията на корта, което докара до бърз пробив на неговата сметка. Кареньо Буста беше оптимално улеснен в задачата си, тъй като неговият противник вкарваше едвам 43 % от първите си сервиси в корта и по-високоранкираният състезател атакуваше непосредствено от ретур, като нямаше проблеми да реализира още един брейк и по безапелационен метод да завоюва откриващата част.

Испанецът продължи да бъде съвсем непогрешим във втората част и имаше отговор за всички смени на темпото в репортоара на Гаске. Бившият Мастърс първенец организираше търпеливо разиграванията и изчакваше най-точния миг да приключи точката, което му оказа помощ да се откъсне напред с 4:2 и привидно всичко изглеждаше предрешено в негова изгода.

Тогава непоставеният тенисист промени радикално тактиката си и навлезе доста по-навътре в рамките на корта, откъдето не се колебаеше да търси завършващи удари и излизания към мрежата. 36-годишният играч играеше с голяма лекост и превръщаше всяко едно свое отиграване в истински шедьовър, а това му разреши да доближи до паритет в резултата и впоследстие с лекост да наложи волята си в тайбрека, с цел да си подсигурява изиграването на заключителен сет.

Там любимецът изцяло се разпадна и ударите му изгубиха всякаква заостреност, до момента в който Гаске беше на гребена на вълната и не спираше да изумява с ексцентричните си решения и превъзходни къси диагонали. Това докара до цялостната капитулация от страна на международния номер 16, който бързо се оказа догонващ с 0:4 гейма и оттова насетне нямаше връщане назад за него в конфликта.

Comeback complete ✅ comes from a set and a break down to defeat number 7 seed Carreno Busta in Rotterdam! |
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР