РИОСВ-Варна свика работна среща по повод увеличения брой постъпили сигнали

...
РИОСВ-Варна свика работна среща по повод увеличения брой постъпили сигнали
Коментари Харесай

Във Варна взимат спешни мерки срещу паркирането на автомобили върху дюните

РИОСВ-Варна свика работна среща във връзка нараствания брой постъпили сигнали за нерегламентирано паркиране на коли върху дюните и диво къмпингуване върху Черноморските дюни .

В нея взеха присъединяване представители от Областна администрация, околните общини и полицията

Участниците в полемиката се сплотиха към тезата, че първоначално е значимо да е слагат осведомителни табели , които да оповестяват за съществуването на предпазени дюни. В същото време органите на реда се ангажираха, че ще правят постоянни инспекции в сериозните зони до края на летния сезон.

Отделно ще бъдат взети още редица ограничения, които би трябвало да дадат резултат в дълготраен проект . Така да вземем за пример общините ще би трябвало да основат спомагателни зони за паркиране на коли , които да се намират наоколо до плажните линии. На граничните пунктове ще бъдат раздавани брошури с информация на британски и румънски език, с цел да може туристите да бъдат предизвестени за възбраната.

Ще бъдат направени и оферти за промени в законодателството за усъвършенстване на предварителната защита и контрола върху дивото къмпингуване и нерегламентираното паркиране върху дюните.

Прието бе и предлагането за осъществяване на повече осведомителни акции с възпитаници и жители от общините и РИОСВ-Варна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР