РИОСВ-Пазарджик провери на 11 март сигнал за нерегламентирано депониране на

...
РИОСВ-Пазарджик провери на 11 март сигнал за нерегламентирано депониране на
Коментари Харесай

Глобяват фирмата замърсител в Стрелча

РИОСВ-Пазарджик ревизира на 11 март сигнал за нерегламентирано депониране на индустриални боклуци наоколо до вододайната зона на Стрелча. За нарушаването инспекцията е сигнализирана от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в град Панагюрище.

Екип от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда в Пазарджик извърши оглед на находище за рандеман на пегматити в землището на Стрелча с оператор „ Ватия “ АД.
Проверката откри, че на насипището за минни боклуци,  в сектор „ Мали кладни дял ”, са изсипани към 25 тона индустриални боклуци от първична преправка на пегматити. Огледът откри и приключване на дренажни води от насипището в река „ Меде дере ”.

Взети са водни проби от дренажните и повърхностните води преди насипището. Измерените моментни индикатори не инидикират замърсяване на повърхностния воден обект. Заради липса на пречиствателно оборудване на „ Ватия Холдинг ”АД ще бъде формиран акт за открито административно нарушаване на  Закона за водите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР