Рим. Матео Салвини, лидер на антиимигрантската Северна Лига“, заяви, че

...
Рим. Матео Салвини, лидер на антиимигрантската Северна Лига“, заяви, че
Коментари Харесай

Bloomberg: Матео Салвини поиска да оглави дясноцентристко правителство на Италия

Рим. Матео Салвини, водач на антиимигрантската „ Северна Лига “, съобщи, че дясноцентристката коалиция е в позиция да образува идващото италианско държавно управление, откакто завоюва най-вече гласове на изборите в неделя, предава Bloomberg .
Според резултатите от до момента преброените бюлетини, съюзът сред Лигата и „ Форца Италия “ на Силиво Берлускони съвсем несъмнено няма да има болшинство в Народното събрание, само че Салвини съобщи, че той е спечелил правото да ръководи и изключи коалиция с други партии.
„ Дясноцентристката коалиция завоюва, това е обединението, която може да ръководи “, безапелационен бе водачът на Лигата по време на конференция в Милано. Той отхвърли разновидността за формиране на „ неестествени “ обединения с други групи.
По-рано депутатът от „ Форца Италия “ Ренато Брунета съобщи, че Салвини има право да оглави обединението, защото е спечелил повече гласове от групата на Берлускони.
В екзалтираната конференция след края на изборния ден, както я дефинира Bloomberg, Салвини още веднъж повтори предвижданията си за раздробяване на единната европейска валута.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР