Рилският манастир дължи 28 000 лева за декемврийския ток, ето

...
Рилският манастир дължи 28 000 лева за декемврийския ток, ето
Коментари Харесай

Рилският манастир минава на режим на тока. Дължи 28 000 лева за декември

Рилският манастир дължи 28 000 лв. за декемврийския ток, ето за какво се вкарва режим на отоплението. Високата сметка се дължи на обстоятелството, че Светата обител употребява индустриален ток, който заплаща на същите високи цени, както бизнеса у нас.
Декемврийската сметка на манастира е тройно по-голяма в сравнение сметката за декември 2020-а. За януари чакат даже още по-висока сметка, сподели пред Българска национална телевизия игуменът на манастира свещеник Евлогий.

Заради непостижимите цени отоплението в Светата обител работи по 8 часа дневно. В кухнята се готви най-вече на дърва, с които манастирът се е снабдил още през лятото.

Епископ Евлогий изрази вяра, че през февруари Рилският манастир ще получи обезщетения от страната и за предходните месеци. Въпреки, че огромна част от бизнеса към този момент получи помощи през октомври, Светата обител към момента не е получила никаква поддръжка от страната.

" Може би някои считат, че това което произвеждаме – религия, просвета, обичаи, е някакво произвеждане, сходно на бизнеса, за жалост, само че това не зависи от нас. " - посочи свещеник Евлогий.

Традиционно през зимните месеци посещаемостта в Рилския манастир е намаляла. Хората са по-малко и поради пандемията, добави той.

В Рилския манастир са подхванати всички настоящи противоепидемични ограничения. В храма се влиза с маска, за вход в музея се изисква зелен документ, прави се постоянна стерилизация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР