Рилски спортист победи със 104:67 (26:18, 21:17, 29:17, 28:15) Ямбол

...
Рилски спортист победи със 104:67 (26:18, 21:17, 29:17, 28:15) Ямбол
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров е доволен от победата над Ямбол и от подхода към мача

Рилски състезател победи със 104:67 (26:18, 21:17, 29:17, 28:15) Ямбол като хазаин в отсрочен мач от осмия кръг на НБЛ. Успехът е десети за отбора от Самоков, който към момента няма загуба в баскетболното състезание, а Ямбол е с баланс 3-6.

" Доволен съм от днешната победа и от метода към мача, разяснява старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров..- Подходихме съществено през цялото време и действително контролирахме целия дуел. Играхме и нападателно, и мъдро. Когато имаме 36 асистенции значи, че сме движили добре топката, всеки е съдействал и е била отборна играта. Когато двата ни гарда имат 20 асистенции с 0 неточности също споделя доста. Това е съответно за нападението. В отбрана също имахме задания, които се веселя, че също изпълнихме.

Искам да поздравя и тима на Ямбол, който прави добър сезон досега. Имат положителни състезатели, тъй че беше нужно да имаме сериозен метод и в последна сметка, съгласно мен, се получи прелестен мач за гледане.

Радвам се, че своя дебют направи и Данчо Минчев. Той е доста съществено и стимулирано момче. Заслужаваше влизането си в игра. На него му се искаше, а и на мен, това да се случи по-рано, само че се веселя, че проявихме разсъдък и самообладание. Той занапред има още да влиза в игрови темп и форма, само че беше хубаво, че през днешния ден имаше опция да дебютира и имам вяра, че ще помогне много на тима, а и ние на него. Отделно той също има потребност да е здрав и да направи един стабилен сезон в нашия тим. Другите също го одобряват добре и има хубава атмосфера в тима, тъй че занапред ще ни оказва помощ.

Сега чакаме всичко да е наред и с Миро Васов, с цел да може и той да се включи. Не беше изненада и представянето на Васко Попов. Неслучайно той получава късмет. Той си го е извоювал, не му е даден наготово. От доста години приказвам, че младите играчи би трябвало да си взимат опциите и да си извоюват възможностите. Абсолютно всяко нещо Васко си го е изработил. Със старанието си в отбрана, с доста работа. Той има темперамент, корав е, има ръка, която и му е дадена, и доста тренира обаче, доста работи. Това нещо се изплаща. Ние имаме много играчи на тези позиции, само че се веселя, че втори самоковец се постанова в един от водещите тимове в България през последните години. Видяхте през днешния ден (б.р. вчера) и Георги Адирков се включи добре в мача и се веселя, че имат късмет  и развиване момчетата, тъй като отново споделям, че който работи и поставя старания, в дълготраен проект това нещо му се отплаща “, приключи Людмил Хаджисотиров.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР