Риболовният кораб Барбун заседна при влизане в рибарско пристанище Карантината

...
Риболовният кораб Барбун заседна при влизане в рибарско пристанище Карантината
Коментари Харесай

Риболовен кораб заседна при влизане в пристанище Карантината

Риболовният транспортен съд " Барбун " заседна при влизане в рибарско пристанище " Карантината " във Варна, научи Moreto.net.

Малко по-късно той бе изтеглен от собствен сътрудник.

Припомняме, че в края на март стартира премахването на пясъчните наноси, затлачващи пристанището и превръщащи го в неизполозваемо.

През предходната седмица дейностите са завършили и са били възобновени плановите дълбочини на врата (от 2 до 3 метра), разяснява за Moreto.net Младен Иванов, шеф на oбщинското дружество " Паркинги и синя зона “, което оперира пристанището.

По думите му планувано е в " Карантината " да могат да влизат кораби с прегазване до 1,5 метра.

През предходната седмица са осъществени нови промери, които са показани на капитана на заседналия през днешния ден транспортен съд. Той се е срещнал с тях и е схванал, че няма по какъв начин да влезе, защото неговият кораб е с прегазване над 2 метра. Въпреки това, на своя отговорност, той е направил опит да влезе в пристанището, а след това е затънал, добавя Иванов.

Припомняме, че на 21 април във Варна се организира риболовен митинг. Като аргументи за недоволството си уредниците показаха " нежеланието и/или неспособността на Община Варна, Министерство на земеделието и Министерство на превоза и известията да намерят решение и обезпечат законно прилагане на риболовен пристанища и лодкостоянки в област Варна ".

Тогава те обявиха, че на територията на региона не съществуват общински или държавни пристанища, които могат да бъдат употребявани от риболовни кораби.

След извършена среща с риболовците им е било препоръчано да реалокират корабите си на " Карантината ", уточни Младен Иванов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР