Рибките от вида Медака са идеален опитен обект за изучаването

...
Рибките от вида Медака са идеален опитен обект за изучаването
Коментари Харесай

Астронавтите на “Международната космическа станция” ще започнат научни експерименти с рибки!

 Fish

Рибките от типа Медака са съвършен умел обект за проучването на въздействието на галактическите условия върху опорно-двигателния уред. Photo credit: JAXA

  “Ние считаме, че изследванията върху деградацията на костите и мускулната недоразвитост са използвани и за човешки здравословни проблеми, изключително такива, касаещи застаряващото население ”, оповестява Нобуйоши Фуджимото от Японския център за употреба на галактически обкръжения.

Рибките Медака са идеалният тип за изследванията заради доста аргументи. Те са транспарантни, което разрешава да се следи елементарно работата на вътрешните органи. Те се развъждат бързо и елементарно в условия на микрогравитация, което разрешава изследвания на няколко следващи генерации. Целият геном на тези рибки е декодиран и това елементарно ще разреши на учените да разпознаят каквито и да е промени на генно равнище в резултат на фактори като галактическа радиация.

Аквариумът, доставен от японския галактически транспортен съд “Кунотори 3 ” ще бъде инсталиран в Японския пробен модул “Кибо ” на “Международната галактическа станция ”.

Рибките (общо 32 на брой) ще полетят към станцията през октомври на борда на галактическия транспортен съд “Союз ”, който ще достави на станцията идната експедиция, състояща се от астронавта на НАСА Кевин Форд и съветските космонавти Евгени Тарелкин и Олег Новицкий

По информация от: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР