RFID е навсякъде, най-важно в нашите кредитни и дебитни карти.

...
RFID е навсякъде, най-важно в нашите кредитни и дебитни карти.
Коментари Харесай

Работят ли наистина RFID блокиращите карти, портфейли и т.н.? Flipper Zero разкрива истината

RFID е на всички места, най-важно в нашите кредитни и дебитни карти. Това е технологията, която разрешава информацията да се чете по безконтактен метод.

Притесненията, че картите могат да бъдат четени скрито, основават голяма промишленост от устройства за сигурност, предопределени да блокират или по някакъв метод да пречат на това безконтактно четене на картите.

Можете да намерите портфейли, портмонета и протектори за карти, които би трябвало да стопират скритото четене на вашите карти. Но работят ли тези устройства за сигурност?

Flipper Zero е известно устройство, което може да чете NFC.

Попаднах на един тест на ZDNet, който употребява джаджата, с цел да ревизира работи ли отбраната от този жанр. В случая е употребена RFID блокираща карта, която е предопределена да пази банкови карти и персонални документи с чип, които употребяват 13.56MHz периодичност за RFID прочитане. 

Блокиращата карта наподобява като всяка друга карта 

Всичко, което би трябвало да извършите, е да я пъхнете в портфейла или чантата си. Очаква се, че това ще блокира четенето на RFID. Първо с Flipper Zero се тества незащитена дебитна карта. Той сполучливо прочита данните, както се вижда на фотографията.

Важно е да се означи, че Flipper Zero може да чете карти, само че не може да декодира криптирания предпазен код на картата. Този който е прочут като CSC, CVV или CVC.

Добре, в този момент дано прибавим блокиращата карта към уравнението.

Да, RFID блокиращата карта стопира четеца. Flipper не можа да прочете нищо от карта.

Ами в случай че блокиращата карта е зад целевата карта, което значи, че не е физическа преграда сред кредитната карта и четеца?

Да, блокира и това. И по този начин, работи ли блокиращата карта? Да, освен това безупречно. По същия метод се чака другите блокиращи портфейли, калъфи за телефони и всичко останало да работят. Те действат на същата база. 

Имате ли потребност от нещо такова? Зависи.

Такъв артикул сигурно прибавя пласт сигурност сред вас и някой, който желае да открадне данните ви. Дори, в случай че в тази ситуация с Flipper Zero, не могат да се смъкват всички данни. Без кода за сигурност обаче може да се вършат доста неща – дребни покупки в магазин, покупка от вендинг машина, отключване и заключване на сейф в хотел и доста други. 

Все още шансът някой току-тъй да прочете картата ви и да я употребява за нещо неприятно не е прекомерно огромен. Въпреки това, много от тези артикули не са по никакъв начин скъпи. Нищо не пречи да имаме една такава дребна застраховка против неприятен шанс и непотребни главоболия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР