Резултатите от европейските избори показват задълбочаващото се разделение относно бъдещето

...
Резултатите от европейските избори показват задълбочаващото се разделение относно бъдещето
Коментари Харесай

The New York Times: Резултатите от евроизборите показват задълбочаващото се разделение в ЕС

Резултатите от европейските избори демонстрират задълбочаващото се разделяне по отношение на бъдещето на Общността, твърди известният американски вестник The New York Times.
Популистите, които се стремят към намаляване на пълномощията на Европейския съюз и националистите, усилиха броя на местата си в Европейския парламент след четиридневните европейски избори. Но опасенията на поддръжниците на Общността за „ наводняване “ от десни сили в Екологичен потенциал не се оправдаха.
Когато преброяването на гласовете завърши, популистите евентуално ще получат към 25% от 751 места в Екологичен потенциал. Преди пет години те събраха поддръжката на 20% от европейските гласоподаватели. Но този път изборната интензивност беше по-висока от нормалното и това демонстрира, че поддръжниците на Обединена Европа също покачиха мотивацията си.
Взети дружно, резултатите демонстрираха, че битката за бъдещето на Европейски Съюз, т.е. въпросът дали е нужна повече или по-малко интеграция сред европейските страни, единствено ще се задълбочи.
С повече гласове в Народното събрание популистите и националистите ще бъдат по-упорити и дейни в оправянето с въпроси като миграцията и бюджета. И те сигурно ще се опитат да отсрочат проектите на проевропейските политици, настоявайки за прекачване на спомагателни пълномощия на страните, а не на европейската администрация, която въприемат като арогантна и изразяваща ползите на елитите. Въпреки това, противопоставящите се сили на Европейски Съюз са към момента фрагментирани и разнородни и за тях ще бъде мъчно да придобият сериозна власт.
Най-сериозните последици ще се усетят точно в тези страни, в които крайнодесните и популистките водачи са спечелили, а точно във Франция и в Италия. Там те могат в допълнение да нарушат обичайна партийна система и да генерират нови сили. В продължение на доста месеци тези сили популяризираха изборите за Европейски парламент, считайки ги за тест за личната им известност.
„ Електоратът е решен на промени и по тази причина е доста неустойчив в благосклонностите си, предпочитайки да поддържа нови бунтовници, а не открити партии, които са на власт от десетилетия ", сподели Марк Ленард от Европейския съвет за външни връзки. „ Страхът от завземането на Екологичен потенциал от страна на крайнодесните сплоти проевропейските сили и това докара до голяма изборна интензивност и поддръжка за зелените и демократичните партии в Европа ", изяснява специалистът.
В публикация следва в детайли систематизиране на силите в основни страни от Европейски Съюз след неделното гласоподаване.
Източник: Агенция " Фокус "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР