Резултатът от вота на недоверие бе логичен, защото няма смисъл

...
Резултатът от вота на недоверие бе логичен, защото няма смисъл
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма смисъл кабинета да си ходи, има да се справяме с последствията от COVID-19

Резултатът от вота на съмнение бе логически, тъй като няма смисъл и изгода от предварителни избори два месеца по-рано. Правителството има да свърши още неща преди идващите избори. Това съобщи по време на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев. Той изясни, че приоритет №1 до края на мандата ще бъде оправянето със здравните и стопански последици от пандемията от Ковид-19. Предстои и подготовка на пакета от документи, които биха ни обезпечили достъп до пакета финансиране, за който се споразумяха водачите на страните членки на Европейски Съюз. 

" Тази нощ сключихме договорка. Тя е добра, както за България, по този начин и за Европейския съюз. Ние сме толкоз свързани в стопанските системи си, че сепаративни ограничения не биха свършили работа. Има промени по отношение на първичния проект, само че те не са основни. Имаше несъгласия сред донори и бенефициенти, сред по-слабо и по-силно засегнатите страни от пандемията ", разяснява Дончев.

Очаква се размерът на финансовата рамка да доближи 1 740 000 000 евро. Сумата е понижена, като се има поради обстоятелството, че Англия напуща Европейски Съюз. В пакета от 750 милиарда евро - размера на възстановителния пакет, ще има 390 милиарда евро във тип на безплатна помощ, останалите ще са във тип на преференциални заеми. Увеличава се и доспъпът до заемите. 

Дончев посочи и че предстоят значими решения и публични диспути, свързани с формата на идващото гласоподаване. Ако то бъде напълно машинно, следва да бъде основана нужната организация и да бъдат изменени текстовете в Изборния кодекс. 

" Трябва да протече спор в къси периоди. Трябва да е ясно дали ще опитвам и с други типове гласоподаване, да вземем за пример по пощата ", съобщи той. И добави, че все още не е основана нужната организация за напълно машинно гласоподаване. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР