Резкият скок на новозаболели от COVID-19 означава, че повечето хора

...
Резкият скок на новозаболели от COVID-19 означава, че повечето хора
Коментари Харесай

Германският здравен министър: До края на зимата всеки ще е ваксиниран, преболедувал или умрял от COVID-19 |

Резкият скок на новозаболели от COVID-19 значи, че множеството хора в Германия, които не са имунизирани, ще се заразят с вируса до края на зимата и някои от тях ще умрат.

Това съобщи здравният министър на страната Йенс Шпан пред кореспонденти в Берлин в опит да насърчи неимунизираната част от сънародниците си да не отсрочват имунизацията..

“До края на тази зима съвсем всеки в германия (...) ще е имунизиран, преболедувал или починал ", сподели Шпан.

Той призна, че думите му звучат цинично. " Но е правилно. С високозаразния делта вид това е доста, доста евентуално и по тази причина толкоз незабавно предлагаме имунизация ", изясни министърът.

Изказването му е по отношение на влошаващата се обстановка в Германия и бързото разпространяване на " Делта " разновидността на ковид.

Въпреки неограничения достъп по ваксини, едвам 68% от популацията на страната е имунизирано. Според специалисти този % не е задоволителен, с цел да бъде овладяна пандемията. 

Днес Германия е записала 30 643 новозаразени, сочат данни от института " Роберт Кох ". С това, от началото на пандемията до момента, случаите нарастват до 5,3 млн. души.

От днес страната вкарва нови по-строги ограничения, с цел да ограничи повишаването на случаите на новозаразени от Коронавирус, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Саксония всички културни и развлекателни уреди, питейни заведения, клубове и нощни заведения са затворени, като се изключи библиотеките. Но рестриктивните мерки няма да важат за магазините, които обезпечават главните ежедневни потребности на популацията.

За неимунизираните в Саксония ще влязат в действие спомагателни ограничавания - те няма да имат право да излизат от домовете си без уважителна причина сред 22 часа и 6 часа, когато седмичната заболеваемост в техния регион надвиши 1000 на 100 000 души.

Междувременно в югозападната провинция Баден-Вюртемберг единствено в три региона ще бъде позволено на неимунизираните да напущат домовете си сред 21 часа и 5 часа.

В северната провинция Шлезвиг-Холщайн единствено имунизираните или прекаралите заболяването ще могат да вземат участие в развлекателни събития на закрито.

Германски политици разискват и въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19 за всички жители.

" Достигнахме точката, когато ясно би трябвало да кажем, че се нуждаем от де факто наложителна имунизация и локдаун за неимунизираните ", написа в Die Welt Тилман Кубан, лидерът на младежкото крило на християндемократическия съюз на Меркел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР