Резиденция за 4,5 млн. евро е купена в полите на

...
Резиденция за 4,5 млн. евро е купена в полите на
Коментари Харесай

Бевърли Хилс пасти да яде! В София продадоха резиденция за 4,5 милиона евро

Резиденция за 4,5 млн. евро е купена в полите на Витоша в столицата през 2019 година Това оповестиха от организацията за първокласни парцели, осъществила продажбата.

Това е договорката им с най-висока стойност, осъществена през годината, прецизира в. Труд.

Пазарът на първокласни парцели е с възходяща интензивност, изключително в София, разясниха от компанията.

Запитванията за покупка за първокласни парцели са нарастнали с близо 30% на годишна база. От всички осъществени покупко-продажби, 70% са за главен дом, а 30% са за инвестиция.

„ Все повече покупко-продажби в разкош сегмента се подписват след предоговаряне на офертната цена. Расте и размерът на отстъпките – по време на договарянията купувачите съумяват да договорят до 12% по-ниска цена на парцела “, сподели Весела Илиева, ръководещ сътрудник в компанията.

Най-търсените местоположения за първокласни жилища и къщи са в Центъра на столицата, в региона на Докторски монумент и в Лозенец. Цените в Центъра доближават 2000 евро за кв.м, към Доктори монумент са 2100 еврокв.м, а в Лозенец – 1600 еврокв.м.

Продажните цени за първокласни и изцяло приключени и обзаведени парцели в столицата доближават и над 2000 евро/кв.м.
Привлекателни за купувачите на ново строителство са южните региони – Кръстова вада и Манастирски ливади, където по продължение на бул. „ България “ има затворени комплекси на цени от 1450-1550 еврокв.м. Продажните цени за първокласен и изцяло приключен и обзаведен парцел доближават и над 2000 евро/кв.м.

„ За разлика от всеобщия пазар, където покупко-продажбите с ипотечни заеми поддържат висок дял от общите, в първокласния сегмент те са едвам 10-15% “, сподели Весела Илиева и посочи, че хората, които купуват първокласни жилища и къщи, имат благоприятни условия за подписване на договорка без банково присъединяване.

Повече покупко-продажби с заем се подписват при покупката на къщи в покрайнините на София, както и на първокласни жилища в града на цени над 350 хиляди евро. При тях всекидневно делът на заема е до една трета от цената на парцела, посочи специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР