Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция "Стандард

...
Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция "Стандард
Коментари Харесай

Продажбата на Общинска банка подкрепи рейтинга на София

Рейтингът на Столична община, даден от интернационалната рейтингова организация "Стандард енд Пуърс " беше доказан на “BBB-”, оповестиха от общината. В отчета на S&P Global Ratings се отбелязва, че "е настъпило значително за рейтинга събитие, а точно продажбата на каузи на общината в "Общинска банка " АД. В резултат на това се усъвършенства с едно ходило оценката на основния фактор "Условни отговорности ", които от "Високи " стават "Умерени ", написа в документа на организацията.

Рейтингът на София бе нараснал през декември предходната година от ВВ+ на ВВВ- със постоянна вероятност и той е в групата на "инвестиционните рейтинги ". Това оказва помощ за привличане на по-евтин финансов запас за осъществяване на финансовата стратегия на столицата. "От "Стандард енд Пуърс " регистрират положителната работа на общинската администрация за поддържане на финансова непоклатимост и високо равнище на лични доходи на Столична община ", изясни зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Според предварителните данни за осъществяване на бюджета на София за 2018 година приходите в общинската хазна през първите два месеца на годината са с над 5.3 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на 2017-а. Общо 87.2 млн. лева са постъпленията (данъчни и неданъчни) през януари и февруари.

От имуществени налози приходите са в размер на 46.6 млн. лв.. В това число от налог здания са постъпили 14.16 млн. лева, а от налога върху моторните транспортни средства - 16.6 млн. лв.. Кампанията за налог МПС тази година стартира още на 2 януари, което се отрази на положителната събираемост.

При налога върху възмездното придобиване на парцели има нарастване с близо 4 млн. лв.. През януари и февруари по това перо в общинската хазна са влезнали над 14.3 млн. лв.. Според изказвания на брокерски компании търсенето на имотния пазар в София през тази година е устойчиво, което се отразява позитивно на приходите от налози при подписване на покупко-продажби.

Постъпленията от такса битови боклуци досега са над 21 млн. лева, а общо неданъчните доходи за първите два месеца на годината са над 40.6 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР