Революционно откритие на човешки Т-клетки обиколи света на медицината за

...
Революционно откритие на човешки Т-клетки обиколи света на медицината за
Коментари Харесай

Нов шанс за борба с раковите заболявания - коментар на доц. Велизар Шиваров

Революционно изобретение на човешки Т-клетки обиколи света на медицината за часове. Така учените от " Кардиф " дават нов късмет за битката с ракови болести.
Доцент Велизар Шиваров, шеф на лабораторията по клинична имунология към Университетската болница " Софиямед ", сподели, че даже да се показва, че методът им е използван единствено при някои типове рак, отново би било триумф.

Доц. Велизар Шиваров, шеф на лабораторията по клинична имунология към Университетската болница " Софиямед ": Това, което е основно в тази ситуация е, че със серия от елегантни опити тази група демонстрира, че тази молекула на повърхността на клетките се експлицира в ниски равнища при доста необятен набор от ракови болести.
Ако се потвърди, че този феномен, който те следят, е постоянен, по първични данни той може да се употребява при доста типове рак, добави експертът.

Той изясни, че основното в тази публикация е идентифициране на път, посредством който характерни Т-клетки могат да разпознават изменени кафези, по механизъм, друг от до момента познатия и добре разучен каноничен път на различаване.
Доц. Велизар Шиваров: Дори и да се показва, че този метод е използван единствено при някои типове рак, отново би било триумф, сподели той.
На въпрос може ли имунната ни система да се оправи новооткрития ковид, той отговори, че може да се оправи и тя се оправя, тъй като въпреки всичко не всички хора умират. Въпросът е, че тя е свръхреактивна и реагира по по-различен метод, в сравнение с при други организми.
 17 жертви на новия вирус в Китай, СЗО със незабавни ограничения за болестта 17 жертви на новия вирус в Китай, СЗО със незабавни ограничения за болестта
17 са към този момент жертвите на новия ковид, който потегли от Китай. Заразените са 440, единствено за ден техният брой се е нараснал с над 100 души. Съединените...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР