Революционно-музикалният спектакъл Република Калакута“ закрива последния фестивален ден на юбилейно

...
Революционно-музикалният спектакъл Република Калакута“ закрива последния фестивален ден на юбилейно
Коментари Харесай

One Dance Week закрива юбилейното си издание с революционния спектакъл Република Калкута


Революционно-музикалният театър " Република Калакута “ закрива последния фестивален ден на юбилейно издание на фестивала за актуален танц One Dance Week на 15 октомври (неделя). Постановката ще стартира в 19.30 в Дома на културата " Борис Христов “ в Пловдив.

Спектакълът е въодушевен и озвучен от композициите на именития Фела Кути – " татко “ на афробийта и неотстъпчив бунтовник против хунтата в Нигерия.

Кути е считан за първообраз на африканските опозиционери, тъй като острата ирония против режима, репресиите и колониализма в неговите албуми му " костват “ над 200 ареста.

" Република Калакута “ е блестящо, пламенно и звучно осъществяване от Африка без маски и клишета, с което Серж Еме Кулибали и неговата взривоопасна танцова натрупа ще накарат феновете да се замислят какво ще вършат, когато пристигна техният ред да се бунтуват за смяна.

В събота, 14 октомври, на сцената в Пловдив се качва един от безспорните акценти в юбилейната стратегия на фестивала – провокативното зрелище на белгийската Peeping Tom " Майка “. Спектакълът събира другите стадии и положения в живота на майката, с цел да ни изненада, изваждайки на показ нейния комплициран вътрешен свят на крайности, страхове и фантазии. От уплашено малко момиче до 40-годишна жена в пандиза на личната й неустановеност, спектакълът доближава оттатък очевидното, оттатък това, което си мислим, че знаем за майката, а действието се развива на фона на видимо прочут фон – музей, родилно поделение, студио. " Майка “ към този момент раздруса публиката света и без подозрение ще провокира възторжени мнения и в Пловдив.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР