Ревизирането на програмата се налага от изчерпването отдавна на наличните

...
Ревизирането на програмата се налага от изчерпването отдавна на наличните
Коментари Харесай

Демерджиев: Украинските деца, които ходят на училище, няма да бъдат местени

Ревизирането на програмата се постанова от изчерпването от дълго време на наличните средства за нейното поддържане. Но водени от хуманни подбуди, ние вършим всичко допустимо да осигурим оптимално положителни условия на украинските бежанци. Ще се направи всичко допустимо украинските деца, които вървят на учебно заведение, да не бъдат местени. Това сподели от парламентарната естрада служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на заложения му въпрос от народния представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Николов, обвързван с украинските бежанци.

„ Защо се насочихме към държавните бази – тъй като там сме сигурни, че без значение от събитията, ще могат задоволително дълъг интервал от време и цяла зима хората да стоят без да бъдат местени, без значение дали заплащанията постъпват ритмично, или не. Това ни е водило най-много “, съобщи Демерджиев.

Той посочи, че преди този момент е била осъществена инспекция по всички места, където сега са настанени украинските бежанци, с цел да се разпознават техните потребности, техният профил и да се откри кои попадат в категорията уязвими лица, с цел да може да се положат специфични грижи за тях.

„ Ще създадем всичко належащо образованието на децата, които са записани в учебни заведения, да продължи без да бъдат местени “, акцентира министър Демерджиев и добави, че във връзка с уязвимите групи – децата и възрастните хора, не е планувано преместване и те ще останат при изискванията, при които са сега.

Министърът на вътрешните работи заяви, че общественото министерство е дало разбивка на услугите, които могат да им бъдат предоставени и те ще бъдат предоставени по този начин, както планува законът.

Демерджиев добави, че задачата на това настаняване е да се окаже краткотрайна помощ, да се даде опция хората, които не попадат в уязвимите групи, да се интегрират и част от тази интеграция е точно започването на работа, като всекидневно в този случай отпада нуждата от подкрепяне на индивида и той стартира да се устоя самичък.

Вътрешният министър посочи, че в базите има интернет, а там, където няма, ще бъде обезпечен.

По думите му общините ще продължат да дават безвъзмездна храна на хората, които са от уязвимите групи, които няма да бъдат местени, предаде БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР