Reuters съобщи, че печалбата на Samsung за второто тримесечие на

...
Reuters съобщи, че печалбата на Samsung за второто тримесечие на
Коментари Харесай

Reuters: Намаляването на поръчките на Huawei и спада в цените на чиповете двойно ще сринат печалбата на Samsung

Reuters заяви, че облагата на Samsung за второто тримесечие на тази година може да падне над два пъти. Този значителен срив в прихода и облагата на южнокорейския колос се дължат най-много на значително намалялото търсене на чипове памет от страна на Huawei, на който Съединени американски щати наложи търговски наказания.

Аналитиците означиха, че тримесечният финансов резултата на Samsung ще бъде най-ниският за последните 3 години . Възстановяване на прихода може да се чака чак след няколко тримесечия, тъй като на пазара има остатък от разнородни памети, а и се следи световен спад в продажбите на компютърна електроника.

Засега не може с огромна акуратност да се предвижда до каква степен ще намалеят поръчките и закупуването на чипове от страна на Huawei. Проблемът е в това, че китайският софтуерен колос е един от най-големите клиенти на Samsung, който закупува чипове памет на огромни партиди. Очакванията са интернационалните продажби на Huawei да намалеят с към 40%. Ако това се окаже истина и Huawei понижи поръчките за чипове, то за Samsung Electronics няма да е елементарно да откри клиенти, които да купят тези огромни партиди и очевидно ще се наложи осезателно да понижи цената на своите чипове памет. От друга страна, в случай че Huawei стартира да продава по-малко смарт телефони, Samsung ще може да се изяви на този пазар и да продаде повече от своите мобилни телефони. Но това не може да покрие загубите от неосъществената памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР