Рецидивистът Илиян Здравков – Зико, който съсече 7 пъти с

...
Рецидивистът Илиян Здравков – Зико, който съсече 7 пъти с
Коментари Харесай

,,Аз приличам ли ви на убиец?“: Извергът Зико, съсякал 7 пъти с брадва Вероника, чака амнистия

Рецидивистът Илиян Здравков – Зико, който съсече 7 пъти с секира красивата Вероника Здравкова на 28 февруари 2015 година във Велико Търново, към момента продължава да твърди, че не е същинският палач. Сега се надява на прошка, разкриха за „ Телеграф “ източници от пандиза.
От момента на задържането до признаването му за отговорен и произнасянето на присъдата той се пробва да води проверяващите за носа със признания, ту пробва да се изкара почтен и да натопи различен.
„ Така, като ме гледате, аз наподобявам ли ви на палач? “ Този въпрос задава с изумен глас още от началото Зико и продължава да го задава, въпреки и да е потвърдено по неоспорим метод, че най-хладнокръвно е умъртвил студентката Вероника.
Кукла
На 3 март в центъра на Велико Търново с публична стратегия, забавление, песни и танци празнуват националния празник на България. 70-годишният пенсионер Симеон Плачков обаче взема решение да употребява хубавото предпролетно време и отива на река Янтра да хвърли въдиците за риба. Както и различен път, той избира да лови в региона на жп гарата. Спуска се надолу по стръмния бряг и таман да извади такъмите, вижда на десетина метра от себе си във водата изхвърлена кукла. Воден от любознание, Симеон се доближава до куклата и замръзва на място. Онова, което е взел за играчка, се оказва мъртвец на красиво младо момиче. Вцепенен от боязън, рибарят захвърля въдиците и стартира да вика за помощ. В този миг край него минава мъж, приближаващ от гарата. „ Телефон, би трябвало ми да се обадя в полицията. Там долу има мъртвец на момиче “, с последни сили едвам съумява да промълви възрастният мъж. Минути по-късно мястото към този момент гъмжи от служители на реда. След като проверяващите правят своята работа по снимане и документиране на ситуацията на тялото във водата, то е извадено и е откарано в правосъдна медицина за аутопсия.
Опасно
Самоличността на натрупа се оказва, че е на 23-годишната Вероника Здравкова, оповестена за изчезнала от родителите й. Момичето е студентка във Великотърновския униерситет, а през свободното си от лекции време работи като продавач-консултант в мебелен магазин, намиращ се покрай жп гарата. Маршрутът на младата жена на връщане от магазина минава през релсите, оттова по мост над Янтра, след което, преди да влезе в града, на момичето се постанова да измине 200-250 м в необитаем регион, следван от два подлеза. В тъмната част регионът не е осветлен и крие рискове. Колежките на Вероника няколко пъти я предизвестяват да не върви пеш оттова, а да си хване рейса до центъра на града, само че тя отхвърля.
Грабеж
На 28 февруари 2015 година, откакто промяната й свършва в 19,00 ч., Вероника си потегля от магазина. Пред входа тя организира къс диалог с приятеля си, с който се уговарят да се чуят на идващия ден, когато самата Вероника ще пътува с влака към родния си град Никопол, с цел да участва на рождения ден на татко си. След това двамата влюбени се разделят, както се оказва, вечно. Докато Вероника минава около жп гарата, на една от пейките начело 40-годишният Зико чака влака за Горна Оряховица. Мъжът е родом от Южна България и неотдавна е излязъл от пандиза, където е излежавал присъда за обир. След като се озовава на независимост, той се открива в горнооряховското село Първомайци при собствен родственик и работи като овчар. Зико вижда преминаващата на десетина метра от него млада жена и лигите му потичат. Хрумва му да я ограби, без да има желанието да я убива. Нещата обаче се стичат по този начин, че минути по-късно той прави тъкмо това. Като се оглежда дали някой не го следи, Зико става от пейката и потегля след момичето. Случилото се в идващите 10-15 минути може да опише само килърът. Неговият роман обаче всякога е друг. Предполага се, че Вероника е оказала опозиция, което е озверило Зико и той е нанесъл 7 удара, разсичайки я с секира. Задига чантата на момичето, захвърля тялото в реката и на тичешком се връща назад на гарата таман в точния момент, с цел да хване идващия трен за Горна Оряховица.
Банкомат
Цялото време за следенето, нападението, изхвърлянето на жертвата в реката и връщането на гарата е не повече от 20 минути. Това малко време дава мотив на някои по-късно да се усъмнят в това, че фактически Зико е килърът на Вероника. След като слиза в Горна Оряховица, Илиян отива до първия банкомат и пробва да изтегли пари с картата на Вероника. Там лицето му е снимано от камерата на банкомата. След това, като взема парите и телефона на момичето, захвърля чантата й. А брадвата изхвърля в Янтра от моста край село Първомайци, преди да се прибере в квартирата си. Сигналът за изгубването на Вероника е подаден от нейните родители, откакто в продължение на цялата вечер не съумяват да се свържат с щерка си. А на 3 март съкрушеният татко е извикан, с цел да направи разпознаването на откритото женско тяло.
Бащата Трайчо Здравков: Заклал я е като кокошка
„ Такава свирепост мъчно може да се изясни въобще. Дори като колиш кокошка, гледаш животинчето да не се мъчи. При него обаче няма такова нещо. Хванал е главичката на детето ми, удрял и кълцал е като звяр с брадвата “, споделя покъртен бащата Трайчо минути откакто е видял натрупа на щерка си. Само ден след намирането на тялото в горнооряховската махала Калтинец е задържан и Зико. По време на разпитите той се държи спорно, като изначало отхвърля да е направил ликвидиране. След като му демонстрират доказателствата обаче, бързо прави признания и се съгласява на скъсен правосъден развой. Брадвата, оръжие на закононарушението, не е открита, което дава късмет на Зико за вероятно преразглеждане на делото. След убийството на 23-годишната студентка управлението на общината са самосезира и сложи в региона осветяване и видеокамери. Типично по български обаче още на другата година камерите просто стопираха да работят. А регионът си остава все по този начин рисков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР