Рецепта за шведските кюфтенца на IKEA – вече може да

...
Рецепта за шведските кюфтенца на IKEA – вече може да
Коментари Харесай

Рецепта за шведските кюфтенца на IKEA – истинско изкушение

Рецепта за шведските кюфтенца на IKEA – към този момент може да си ги извършите вкъщи

Шведски кюфтенца – именитото ядене от комерсиалната верига IKEA. Много хора идват в магазина не за мебели и други неща, а за следващата порция кюфтенца. Вече можете елементарно да си ги приготвите вкъщи.

Това е по този начин, тъй като комерсиалната мрежа на IKEA показа същинската рецепта за кюфтенцата в Twitter. Така компанията реши да поддържа своите клиенти по време на карантината. Не можахме да подминем такова грандиозно предложение. Както се оказа, приготвянето на тези кюфтенца не е толкоз мъчно. Първо, се нуждаем извънредно от пресни артикули. Второ, ще ви трябват специфични съставки за сос. Освен това, би трябвало да знаете няколко трика, с цел да не се разпаднат кюфтетата.

Необходими съставки:
500 г телешка кайма
250 г свинска кайма
1 скилидка чесън
1 глава лук
100 г галета
1 яйце
5 с.л. мляко
40 г масло
40 г пшенично брашно
150 мл телешки бульон
150 мл зеленчуков бульон
150 г сметана
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. дижонска горчица
слънчогледово масло на усет
сол на усет
черен пипер (смлян) на усет

Смесете и двата типа кайма, прибавете смляната скилидка чесън, смления лук, галетата, яйцето, солта и черния пипер. Омесете всичко.

След това от получената примес оформете дребни кюфтенца. Пставете ги в ледник за 2 часа. Това се прави за, с цел да се предотврати разпадането на кюфтенцата по време на готвене. Запържете кюфтетата в добре загрято слънчогледово масло от всички страни. След това, сложете кюфтенцата в тава и покрийте с фолио. Печете за 30 минути на 160-180 градуса.

Докато кюфтета се пекат, пригответе соса. За задачата разтопете маслото в тиган. След това прибавете брашното, както за сос бешамел.

Добавете зеленчуковия и месния бульон в соса последователно, като непрестанно бъркате сместа. След това прибавете сметана, горчица, соев сос. Гответе соса на слаб огън, бъркайте, до момента в който се сгъсти.

Сервирайте кюфтета в кремообразения сос с картофено пюре. Както можете да видите, в действителност кюфтетата от IKEA се подготвят просто. Но с помощта на специфичния кремообразен сос, ястието става съвършено.

Вижте още: Изсветляване на кожата благодарение на 5 домашни средства

Споделете невероятната рецепта за шведските кюфтенца на IKEA с приятелите си! Със сигурност няма да могат да устоят на такова прелъщение.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР