Ретроградният Меркурий явно обърква и планове, и техника не само

...
Ретроградният Меркурий явно обърква и планове, и техника не само
Коментари Харесай

Хакери сринаха сайта на Кремъл преди пряката линия на Путин

Ретроградният Меркурий очевидно обърква и проекти, и техника освен у нас, само че и в Москва. Точно преди обичайния годишен брифинг на съветския президент уеб сайтът на Кремъл се срина. Според съветската страна причина за това е хакерска офанзива.

По информация на изданието " База " формалният уебсайт на съветския държавен глава kremlin.ru работи, само че със обилни сривове. Той зарежда мъчно или не постоянно се отваря. Най-многобройни са проблемите при опит да се отвори уеб сайтът от личен компютър. От смарт телефон зареждането е по-лесно.

" По предварителни данни уеб сайтът на президента е обект на офанзива ", написа изданието " База ".

Любопитното е, че този механически срив идва директно преди така наречен " директна  линия " на Путин, при която той би трябвало да дава отговор на въпроси, заложени от руснаците. Тази година директната линия съответствува с годишната конференция.

Междувременно съветските държавни медии оповестиха, че подадените към Путин въпроси този път са над  милион и половина.

Тези продължителни медийни събития са нормални за Путин, който е на власт като министър председател или президент от 2000 година. Миналата година конференцията беше анулирана и западни организации разясниха, че водачът на Кремъл желае да избегне въпроси за нахлуването в Украйна, когато армията му търпеше неуспехи там. Година по-късно обаче Путин наподобява по-уверен, отбелязва ДПА. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР