Ретроградният Меркурий настъпва след 19 ч на 31 октомври и

...
Ретроградният Меркурий настъпва след 19 ч на 31 октомври и
Коментари Харесай

Внимание! Задава се ретрограден Меркурий

Ретроградният Меркурий настава след 19 ч на 31 октомври и ще следва противоположния си ход 20-ина дни. Особено значимо е, че той ще е в знака Скорпион. Заедно с Меркурий ретроградни са Уран и Нептун, които като тежки планети въздействат по-скоро върху обществата, групите, концепциите - и по този начин косвено върху всеки от нас, написа 24 часа.

Уран дава отговор за политиката, новите технологии, за новото, модерното и особеното, за свободата - самостоятелната и тази на общностите и групите. Когато става назадничав, на тестване са подложени уменията човек да резервира свободата си, да бъде себе си като част от групата.

В момента Уран е назадничав в знака на Телеца и е в съпротива на Меркурий. Тъй като Уран 7 години “командва ” Телеца, това е късмет да се освободим от нездравословните си навици, тъй като Телецът символизира и всички наши привички, а и мързела ни. Същевременно би трябвало да намерим нов метод и самостоятелен метод да печелим пари и да трупаме духовни полезности. Ако заимстваме бизнес или хрумвания, ще се провалим.

Нептун се намира на престол в знака на Риби в тригон по знак с Меркурий. Рибите са знак на състраданието и на безкористната грижа за другите. Периодът е подобен, че когато помагате, никой не би трябвало да знае за това. А когато Нептун е назадничав в Риби, става въпрос за персоналната и груповата изолираност. Тази условна и/или действителна изолираност ще продължи дълго време и на процедура визира миграцията. Именно поради това бежанският проблем няма да откри своето решение през идващите 12 години - интервала на изменчив ход на Нептун в Риби.

На целия този декор Меркурий става назадничав. Той символизира нашето умеене да мислим, да поддържаме връзка, да проучваме и да се учим. Когато е в прав ход, това се случва елементарно и бързо. Когато тръгне в противоположен ход, това ни споделя - всичко, което си научил дотук, би трябвало да го обърнеш през себе си, да схванеш какво значение има за теб.

Ретроградният Меркурий се случва в годината единствено три пъти по 20 дни. Това са дни на беритба. Сеитбата е в интервала на правия Меркурий, в който поддържаме връзка, четем, образоваме се. По време на жътвата обаче не би трябвало да се стартира ново начинание, тъй като Меркурий ни насочва към нас, да създадем крачка във вътрешността, с цел да разберем къде сме и кои сме, а започването на ново начинание те кара да се свържеш с останалите. И защото интервалът не е подобаващ да изнасяме себе си отвън себе си, по тази причина и хората заобикалят сватби или стартирането на ново начинание. Не че не може да се дамите, не че не може да подписвате контракти.

Въпросът е какво е уместно, само че при всички положения, до момента в който подписваш контракт, изпускаш значимото време да сключиш контракт със себе си, или сключвайки брак, може да се окаже, че си се “развел ” със себе си.

По времето на ретроградния Меркурий човек би трябвало повече да мисли, в сравнение с да работи. А когато Меркурий е назадничав в Скорпион - както ще бъде в този момент и за жалост се случва много рядко, човек има шанса да се свърже със себе си.

Съгласно астрологичната езотерика, когато Меркурий е назадничав в Скорпион, това е моментът, в който Орфей, (символът на Духа) слиза в подземното царство, с цел да избави своята Евридика (Душата). Периодът е рисков, в случай че човек желае да храни егото си, в случай че прави нещата, които другите чакат от него. Но е мощно време, в което Меркурий ни оказва помощ да опознаем страховете си и да се разделим с тях.

Защо Орфей губи своята Евридика? Хадес и Персефона слагат изискването Орфей да изведе Евридика от подземното царство, само че да не се обръща към нея, до момента в който излизат. Той обаче се обръща да я огледа, усъмнил се в думите на боговете. Алегорията е, че това, което погубва душите ни, са нашите подозрения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР