Ресторантьорското сдружение на Ричард Алибегов реши да контраатакува Спаси София

...
Ресторантьорското сдружение на Ричард Алибегов реши да контраатакува Спаси София
Коментари Харесай

Алибегов застана на амбразурата за Фандъкова срещу Спаси София

Ресторантьорското съдружие на Ричард Алибегов реши да контраатакува " Спаси София " в деня, в който организацията разгласи митинг против Йорданка Фандъкова поради безобразния ремонт на жълтите павета.

В обща декларация на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се декларира " мощно терзание от изключитлено нападателната офанзива, която " Спаси София " провежда против българската столица София ".

В писмото им не се загатва нито какъв е мотивът да се самосезират, нито какво отношение имат питейните заведения и заведенията за хранене към настоящия скандал за следващия " ремонт на ремонта " в центъра на града. Единствената отпратка, която вършат към личния си бизнес, са разногласията им с Борис Бонев за пешеходната зона на " Съборна " и рецензиите му за типа на ул. " Витоша ", на която се намира и бар " Рафи " на Ричард Алибегов.

Вместо това БАЗ и СЗБ се жалват от " политическите упоритости на " Спаси София " (Борис Бонев е общински консултант от три години), и упрекват придвижването в това, че " вреди по този нападателен метод на туристическия бизнес в града ни ".

" София сигурно има проблеми и то не малко. Но като цяло е хубав европейски град със своите исторически и модерни забележителности ", се споделя в писмото на Алибегов и сътрудници.

" С непрестанното оклеветяване на българската столица и проявление само на отрицателното и умишлено подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „ една къщурка за птички не са построили ", се споделя още в писмото.

Най-неочакваният им мотив против " Спаси София " се оказва наблюдението, че " не сме забелязали сходни вътрешни офанзиви да има против Париж, да вземем за пример " и упрекват хората на Бонев, че " унищожават София като туристическа дестинация ".

Писмото идва седмица след следващия скандал към несъответстващия ремонт в централната градска част, поради който даже Столична община призна, че ще се наложи да се повтори - подреждането на жълтите павета пред Народното събрание.

Дни преди парламентарните избори Ричард Алибегов се появи на среща с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ - близостта сред двамата е обществено известна още от началото на Covid-кризата, когато жалбите на представителя на ресторантьорите надали не получаваше еднакъв достъп до медийно и политическо внимание като лекарите от Пандемичния щаб.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР