Ресторантите са длъжни да обявят в менютата си цената и

...
Ресторантите са длъжни да обявят в менютата си цената и
Коментари Харесай

В менютата и при поръчка в ресторантите цялата информация трябва да е ясна предварително

" Ресторантите са длъжни да разгласят в менютата си цената и съответния грамаж против типа на продукта.

Трябва да знаем какъв брой ще ни коства порцията и какъв брой ще тежи тя.

Има специфики, както и в нашумелия в последните дни случай с пържолите във варненско заведение. Когато поръчваме в ресторант, би трябвало при сервирането на всяка поръчка да носят и междинна сметка. Преди да консумираме, можем да забележим каква сума ни е начислена и защо количество ", изясни създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова по Bulgaria ON AIR.

За да се реши дали е налице нарушаване, е належащо да бъдат събрани данни и оценени всички условия по случая. Съгласно Закона за отбрана на потребителите, когато се прави такава преценка, се има поради допустимо ли е при по този начин показаната от търговеца информация да бъде подведен така наречен „ междинен консуматор “, както и дали без използването на този метод потребителят би направил покупката.

" Ресторантът евентуално е адресиран към клиенти, които нормално са осведомени със спецификите при предлагането на артикули от такова месо, само че на процедура в заведението могат да влязат разнообразни консуматори. Затова е допустимо да се стигне до такива обстановки. Най-вероятно в тази ситуация се е стигнало точно тъй като в типичен менюта информацията е поднесена по общоприетия метод. Потребителят е очаквал, че тази цена ще е за самата пържола ", изясни основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите ". И още веднъж акцентира, че вярно е да има информация за типа на продукта, цената, която би трябвало да се заплати, и грамажа, който ще бъде в порцията. За да не изпадаме в сходна обстановка, тя предложи да се срещнем авансово с информацията в менюто и в случай че има неясноти - да ги изясним със сервитьора.

Тя разяснява и други нарушавания по морето при оповестяването на цените. На витрини по плажните алеи се предлага скара, салати, разнообразни гозби, като за чест от тях въобще липсват цените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР