Ресторантите на McDonald`s в Беларус ще бъдат ребрандирани на Вкусно

...
Ресторантите на McDonald`s в Беларус ще бъдат ребрандирани на Вкусно
Коментари Харесай

„Вкусно - и точка“: Ресторантите на McDonald`s в Беларус сменят името си по примера на Русия

Ресторантите на McDonald`s в Беларус ще бъдат ребрандирани на „ Вкусно - и точка “ според оповестена в петък договорка, съобщи Ройтерс. Това се случва пет месеца, откакто американската верига за бързо хранене напусна прилежаща Русия поради нахлуването й в Украйна.

Съгласно договорката 25-те ресторанта на McDonald`s в Беларус, всички от които се ръководят от локален лицензополучател, ще бъдат ребрандирани като „ Вкусно - и точка “.

През май McDonald`s продаде съветските си заведения за хранене на локален оператор, откакто взе решение да скъса връзките си с Русия поради дейностите на страната в Украйна. Операторът избра точно „ Вкусно - и точка “ за новото име на веригата от заведения за хранене в страната.

„ Поради обширни локални проблеми с доставките, към този момент не е допустимо нашият лицензополучател да продължи да работи в Беларус “, се споделя в изказване на McDonald`s. „ В резултат на това лицензополучателят ще спре да работи като McDonald’s и повече няма да носи името на McDonald’s или да сервира нашето меню “, прибавят от компанията.

„ Вкусно - и точка “ заяви, че решението да работи в Беларус, както и в Русия, ще разреши да се запазят повече от 2000 работни места в Беларус, „ като в същото време компанията ще продължи да извършва всички предходни задължения към чиновниците “.

Ресторантите на McDonald`s в Беларус ще бъдат ребрандирани в границите на „ няколко седмици “, добави компанията, като в преходния интервал те ще продължат да работят под марката McDonald`s.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР