Реших отрано да сложа червения флаг и да кажа, че

...
Реших отрано да сложа червения флаг и да кажа, че
Коментари Харесай

Министър Божанов: Здравната карта ще е част от личната

" Реших овреме да сложа аления байрак и да кажа, че проследявам, слушам, получавам информация, когато някой се показва от мое име. Смятам, че това не е редно и основава неприятно име на министъра. Тръгват клюки - " но той желае да сложи свои хора ", желая да кажа обществено, че не го вършим по този начин ", сподели министър Божанов в предаването " Лице в Лице " по БТВ.

" Трябва да променяме страната си. В IТ-сектора, от който пристигам, е уютно, умерено, с високи приходи, само че ние не живеем на един изолиран остров, тъй като имаме здравна, просветителна система, всичко към нас е страната и моята мотивация е да оказа помощ посредством това, в което съм добър - електронното ръководство и новите технологии, да подобрим страната си. Напредък има, в случай че съпоставим с 2000 година да вземем за пример - има повече електронни услуги, само че това не е задоволително, би трябвало да променим малко и мисленето. Дори когато вършим осведомителни системи сега, те одобряват сканирани документи, изискват щемпел върху документите. Това предпочитание е да се върнем към хартията, в случай че може ", добави той.

" Отпадането на удостоверителните услуги, които по груби сметки съставляват към 70% от взаимоотношенията сред жителите и бизнеса от една страна и администрацията от друга са такива, че една администрация удостоверява едни данни и ти го занасяш в друга администрация. Тези неща би трябвало да отпаднат и даже сега има техническата опция за това. Просто би трябвало да се трансформират разпоредбите, да се каже - от на следващия ден спирате да желаете това от жителите. Връзката я има, а си го желаят на хартия, тъй като по този начин пишело в една разпоредба или вътрешни правила. Малки промени в системата ще дадат опция администрацията да не изисква удостоверения ", сподели още Божанов.

Относно електронния запис министърът изясни, че всеки пациент самичък ще преценя до какво тъкмо да има достъп лекуващите лекари. " Пациентът ще може да дефинира, уточни какво може да бъде забелязано от мобилния си телефон. Но не можем да задължаваме хората да имат телефон. " " Ограничението " на достъпа ще се реализира основно поради отбраната на персоналните данни.

" Електронното опазване на здравето не лекува хора, само че освобождава запас за медицинския личен състав и вършат системата по-ефективна. Със зравното министерство и лекарския съюз към този момент организирахме срещи и сме уверени, че това би трябвало да се случи извънредно бързо " - твърди министърът.

" Може да отворим вратата за електронна корупция. Едни хора държат едни ключове и основават централизирана електронна корупция. Затова ще има фокус да не може никой да извлича данни. Да спечелим по този начин, че сме отстранили хартиената корупция. " - сподели Божанов.

Относно " мъртвите души ", фигуриращи в изборните листи, той разяснява: " Според мен една от аргументите за “мъртвите души” е подвижността на жителите, те не са мъртви, просто живеят другаде и не са споделили на страната, че е по този начин. Електронната идентификация би им разрешила това. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР