Решението за прекратяване на концесията на пристанище Росенец беше взето

...
Решението за прекратяване на концесията на пристанище Росенец беше взето
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Петков избърза да обяви решението за Росенец, а то е общо

" Решението за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец " беше взето през вчерашния ден след среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанасов, Мария Габриел, сътрудниците от Движение за права и свободи Цонев и Пеевски ". Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание обявеното малко по-рано от Петков преустановяване на концесията.

По думите на Борисов с изключение на въпросът за " Росенец " по време на тази среща са били разисквани и други решения.

" Щом толкоз са бързали с това решение, в нашето предложение - на сътрудниците от Демократична България, Движение за права и свободи и ГЕРБ, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на необикновен шеф - тоест, страната да поеме целия надзор. Яростна опозиция имаше от Политическа партия по отношение на тръбите, и особения шеф. Не знам за какво! И в този момент слушам по малкия екран по какъв начин Кирил Петков ме приканва да го поддържа за нещо, което през вчерашния ден сме спорили какъв брой по-голям да му е мащабът ", добави Борисов.

Според него е " хубаво след сходни решения да се излиза или със взаимно прессъобщение, или с обща изява ". " Нямам срещу Кирил Петков да го заяви, не ме разбирайте неправилно , само че да опише това, което през вчерашния ден сме правили, с цел да може и трите партии да кажат какви са им били съображенията. За дерогацията продължаваме ли да употребяваме съветския нефт, на какви цени, от кое място влиза, какви количества, битката с контрабандата, измервателните уреди - всичко това през вчерашния ден беше говорено ", разясни Борисов.

" И можеше да стане доста красиво, в случай че го бяхме оповестили през днешния ден след подписите и внасянето му в зала ", счита той.

" На базата на управническата стратегия, която към този момент е финализирана, идната седмица ще подпишем и едно съглашение, в това число и механизъм по какъв начин ще се афишират сходни решения, тъй като те са в изгода и на трите партии, те са в интерес на България, на обществото и на цялата наша стратегия. И както се споделя - когато има триумф, той има доста татковци ", добави водачът на ГЕРБ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР