Решението за изпращането на касетъчни бомби от САЩ към Украйна

...
Решението за изпращането на касетъчни бомби от САЩ към Украйна
Коментари Харесай

Денков пред SkyNews: Русия е използвала касетъчни бомби, така че и другата страна може да ги използва

Решението за изпращането на касетъчни бомби от Съединени американски щати към Украйна е военно. Политически това е сензитивен въпрос. Договорът за възбрана на касетъчни бомби не е подписан нито от Съединени американски щати, нито от Русия. Москва дава единодушието си, че тези оръжия могат да бъдат употребявани в борба.
Това съобщи пред SkyNews българският министър председател акад. Николай Денков в изявление, взето по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

" Русия е употребила касетъчни бомби в борба, тъй че в случай че са я употребявали, се приема, че и другата страна може да ги употребява “, сподели Денков и добави, че Украйна ще реши по какъв начин да ги употребява, откакто реши въпроса.

Премиерът сподели, че не " знае по какъв начин тези оръжия ще повлияят на идните борби ", защото това е боен въпрос.

“България е подписала контракта за възбрана на касетъчните бомби. Договорите са значими по време на война, само че това въпреки всичко е война и тя би трябвало изрично да бъде извоювана от Украйна”, съобщи Денков.



Въпросът за изпращането на касетъчни бомби в Украйна разбуни интернационалната общественост. Много страни се разграничиха от решението на Съединени американски щати, а английският министър председател Риши Сунак съобщи, че не желае да има “нищо общо”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР