Решението на ВСС за срещата между Сотир Цацаров и Сашо

...
Решението на ВСС за срещата между Сотир Цацаров и Сашо
Коментари Харесай

Решението на ВСС за Цацаров и ЦУМгейт не променя позицията към Гергов, отсече Нинова

Решението на Висш съдебен съвет за срещата сред Сотир Цацаров и Сашо Дончев не трансформира нищо за Георги Гергов.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на решението на Инспектората към Висшия правосъден съвет, че няма нищо неправилно в срещата сред основния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев.

Нинова разяснява, че решението касае Сотир Цацаров, в качеството му на магистрат и член на Висш съдебен съвет.

„ Г-н Гергов е бил на тази среща в качеството си на политическо лице. Тук става въпрос за решение на политически орган, то няма нищо общо с това, което Висш съдебен съвет е решило за господин Цацаров “, разясни водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ решението за Георги Гергов е взето на Национален съвет на Българска социалистическа партия. „ Не мисля, че решението на Висш съдебен съвет трансформира нещо “, сподели тя.

Нинова разясни, че Георги Гергов е подал оставка като член на Изпълнителното бюро самичък по нейно предложение.

„ Г-н Гергов не е направил закононарушение, нито нарушаване. Става въпрос, че партията по този метод беше въвлечена в един абсурден случай, един спор, който ние неинформирани трябваше да понесем политическа отговорност “, добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия заяви, че партията е срещу отпадането на рестриктивните мерки за закупуване на земеделска земя. По този мотив групата на Българска социалистическа партия ще организира диалози с останалите партии в Народното събрание, като се чака и среща с президента Румен Радев. 

" Земеделската е планувана за произвеждане на селскостопанска продукция “, съобщи Нинова. Според нея българската земеделска земя е най-евтина в Европейски Съюз и тя ще получава европейски дотации и то на декар повърхност.

„ Идва някой жител на друга страна, купува земеделска земя, не е длъжен да създава, заявява я и получава дотация за тази земя, т.е. неговият интерес той ще си го отбрани “, сподели Нинова. Тя изясни, че редица страни в Европейски Съюз имат своите ограничаващи ограничения и процедури за такова свободно закупуване на земеделска земя. Според нея има благоприятни условия за деяние.

„ Ние предлагаме държавното управление да изиска отсрочване на този въпрос. Утре ще беседвам с другите водачи, всички евродепутати от всички партии като българи да се обединят “, прикани Нинова. По думите й те би трябвало дружно да потърсят диалог в Брюксел.

„ Ако не се стигне до такова единодушие и разискване в Брюксел, не е толкоз ужасно да влезем в правосъден спор и България да отбрани националния си интерес “, уточни Нинова. По думите й специалисти не изключват да се завоюва такова дело.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР