Решението на врачанския административен съд за касиране на изборите за

...
Решението на врачанския административен съд за касиране на изборите за
Коментари Харесай

Върховният административен съд ще реши казуса с изборите за кмет на Лиляче

Решението на врачанския административен съд за анулиране на изборите за кмет на Лиляче влиза във Върховния административен съд. Причината е, че до приключването на законоустанования 7-дневен период за обжалване в правораздавателната институция в града под Околчица са постъпили две тъжби за оборване на решението на магистратите. Те са импортирани от Общинската изборна комисия във Враца и оповестения за кмет на обитаемото място Росен Петков. След окончателното окомплектоване на документите те ще бъдат препратени във Върховния административен съд. 
Припомняме, че преди седмица магистратите касираха вота за кмет на село Лиляче. Резултатът от втория тур беше оспорван от локална коалиция на Вътрешна македонска революционна организация, чийто претендент Красимир Петров загуби от Росен Петков от ГЕРБ с три гласа. Такъв беше броят на бюлетините, които бяха оповестени за недействителни след наново преброяване в една от двете секции в селото, откакто в началото кандидатите бяха с идентична поддръжка.
В хода на делото беше отворен чувалът с изборните материали и бяха прегледани хартиените бюлетини. Бяха разпитани очевидци. Съдът откри нарушавания при установяване на недействителните гласове, при попълването на секционния протокол и при окомплектоването на изборните бумаги и материали в чувала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР