Решението на Варненския общински съвет за прехвърляне на акциите в

...
Решението на Варненския общински съвет за прехвърляне на акциите в
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Избирането на редовен кабинет ще ускори работата по важни за Варна проекти

Решението на Варненския общински съвет за прекачване на акциите в " Международен панаир Пловдив " на сдружението " Пълдин туринвест " е законосъобразно и има ясни юридически мнения по тематиката. Това съобщи в предаването " Зала Пленарна " по Дарик председателят на общинския съвет в морския град Тодор Балабанов.

Той разкри, че другият вид пред Община Варна за акциите й в Пловдивския панаир е бил запазването им и заплащане на загубите, които сдружението търпи.  

" Пред тази заплаха преценихме, че в последна сметка би било по-добре да апортираме акциите в едно по-стабилно сдружение, да се печели дял или най-малко да не се търпят загуби ", посочи Балабанов.

Решението за апортиране на акциите е взето след постъпило преди няколко месеца предложение от " Пълдин туринвест ", което е мажоритарен притежател на " Международен панаир Пловдив ". От страна на Община Пловдив като миноритарен притежател не са постъпвали никакви оферти във връзка с варненските акции.

Балабанов отхвърли изказванията, че Община Варна е поискала от Община Пловдив 16 млн. лева за акциите. " Подозирам, че това беше извадено от подтекста на коментар пред медиите на кмета на Пловдив ".

От през вчерашния ден тече 14-дневният период за обжалване на взетото предходната седмица решение. Право на обжалване по правомерност имат регионалният шеф, кметът на Община Варна и Районна прокуратура-Варна, която по закон следи всички решения на общинските препоръки.

На последната сесия на локалния парламент е имало общински съветници с ковид, което  крие риск от заразяване на останалите, аргументира се Балабанов за решението съвещанието да се организира отдалечено. Той означи, че онлайн съвещанията на локалния парламент през годината са били повече от присъствените, само че това не се е отразило на работата на общинския съвет. " Важно е какво споделяме и какво работим, а не откъде го вършим – от трибуната или компютъра ", разяснява общинският ръководител.

Липсата на постоянно държавно управление забави работата по някои значими за общината планове като автомагистрала " Хемус ", свлачището Трифон Зарезан, новата индустриална зона и вторият мост на Варненското езеро, счита Балабанов. Той изрази вяра с избирането на постоянен Министерски съвет работата с държавната власт да продължи със същите или по-добри темпове.

" Когато има предпочитание за работа, ще има и схващане ", сподели Балабанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР