Решението на Тръмп за признаване на Йерусалим за столица на

...
Решението на Тръмп за признаване на Йерусалим за столица на
Коментари Харесай

Краят на мирните преговори между Израел и Палестина вече е невъзможен

Решението на Тръмп за признание на Йерусалим за столица на Израел е спорно, то идва в миг, в който огромна част от сунитските араби бяха решили, че имат съдружник в лицето на американския президент. Това му решение значително загуби заема, който той имаше в Арабския свят. Това съобщи Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Весела Чернева не изключи огромни безредици, както и проведени политически акции против Съединени американски щати.

„ Напрежението в района е реалност, въпреки това обаче този знак прави по този начин, че концепцията за две страни в тази територия, което до момента беше заявено и завършек на мирните договаряния, в този момент на процедура е невероятно. Тук въпросът е имаме ли нов вид за излаз на близкоизточния кротичък развой, разяснява Чернева.

„ Това е още една тематика, по която се разделят Европа и Съединени американски щати, другата такава огромна тематика е съглашението по нуклеарната стратегия на Иран ", сподели още тя.

По думите ѝ моментът е сериозна точка, в която можем да забележим зараждането на европейска външна политика за Близкия изток, само че това е малко евентуално. В Европа доста от тематиките стоят и чакат държавното управление в Берлин.

Според Чернева устойчиво немско държавно управление е значимо за цяла Европа, както и за " френско-германския мотор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР