Решението на Столичния общински съвет (СОС) не е окончателно. Има

...
Решението на Столичния общински съвет (СОС) не е окончателно. Има
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: Трябваше да питаме хората за алея "Героите на Украйна"

" Решението на Столичния общински съвет (СОС) не е дефинитивно. Има още една институция, която би трябвало да се произнесе - регионалният шеф . Нямам предписание на Столичния общински съвет да подхващам дейности ".

Това сподели пред БНР доктор Делян Георгиев, кмет на регион " Изгрев ", по отношение на решението на СОС площадът пред съветското посолство в София да се назовава " Героите на Украйна ", а друго озеленено пространство в столичния регион да носи името Борис Немцов.

Той уточни, че в тази ситуация е била " скъсана нишката на връзка сред районната администрация и Общинския съвет ".

" Мнението на районната администрация очевидно няма значение . Темата би следвало да бъде разисквана на равнище жители, да създадем публично разискване ".

В предаването " 12+3 " доктор Георгиев добави, че в районната администрация непрекъснато постъпват възражения :

" Жителите на " Изгрев " не утвърждават протичащото се в Украйна. По-голяма част от хората са на мнение, че това е ненужна проява, даже обидна за украинския народ, тъй като така наречен алея " Героите на Украйна " съставлява една поляна. Част от обществото си дава сметка, че това е преднамерено, защото пространството се намира пред постройката на посолството на Русия . Те не смятат, че би трябвало да има такава проява на отрицателно отношение ".

И повтори, че няма срещу да се даде дължимото на украинските герои, само че не и по този метод .

" Прибързаните дейности водят до незадоволителни резултати. Би трябвало да се премисля всяко едно решение и тогава да се подхващат дейности ".

Интервюто с доктор Делян Георгиев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР