Решението на руския президент за частична мобилизация ще ескалира конфликта

...
Решението на руския президент за частична мобилизация ще ескалира конфликта
Коментари Харесай

Радев: Мобилизацията на Путин ще ескалира конфликта

Решението на съветския президент за частична готовност ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия. Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война да се разиграва нуклеарна опасност. Колкото и неуместна да е тя, не може да бъде подценена. България няма да признае референдумите.

Това съобщи президентът Румен Радев след свиканата от него по-рано през днешния ден консултативна среща, на която бяха разисквани последствията от ескалацията на войната в Украйна.

В полемиката на „ Дондуков “ 2  участваха служебният министър председател, част от заместниците му, както и представители на службите.

Въпреки че няма директна опасност за националната сигурност, България работи за подсилване на своя защитителен потенциал и ще продължи да бъде деен член на груповата защита в границите на НАТО, сподели Радев.

Разумът отстъпва на оръжията. Решенията на президента на Руската федерация за частична готовност ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия, добави той.

Радев уточни, че рисковете от войната в Украйна не се изчерпват единствено с военната сигурност.

Ескалацията на спора може да засегне освен доставките на газ, само че и доставките на нефт и производството на горива у нас, сподели още президентът.

Провеждащите се референдуми в източна Украйна са юридически парадокс, съобщи още Румен Радев:

Референдуми в зона на бойни дейности, където до урните падат снаряди, са юридически парадокс и България няма да ги признае, сподели президентът.

Като виновен член на Европейски Съюз България поддържа санкционната политика, съобщи още Радев.

Според него Европа би трябвало да търси ефикасни механизми за минимизирането на последствията от глобите за личната си стопанска система и жители.

България е част от общата външна политика и поддържа санкционния режим на Съюза. Но Европа е длъжна редом с налагането на наказания да търси дейни механизми за минимизиране на риска от тези наказания, тъй като тя сама заплашва своя промишлен потенциал и конкурентоспособност. България е измежду най-засегнатите. Ескалацията на спора може да засегне освен доставките на газ, само че и доставките на нефт и производството на горива в България. Служебното държавно управление поставя всички старания, с цел да смекчи резултатите от тези рецесии заради липса на работещ парламент. Затова е сериозно значимо България да има парламент и стабилно постоянно държавно управление, сподели Радев.

Расте неустойчивостта. Цената ще се заплати от жителите, които от ден на ден показват своето неодобрение от непостижимите цени, съобщи още той.

Радев прикани партиите, които се борят за доверието на гласоподавателите на вота на 2 октомври, да стимулират българските жители да отидат до урните и повтори, че на страната ни е нужно постоянно ръководство и работещ парламент.

Служебният министър председател Гълъб Донев разяснява, че държавното управление работи по този начин, че безусловно всички системи, които биха могли да бъдат наранени от ескалацията на спора да бъдат готови.

Да бъдат готови, тъй че да осигурим всичко належащо за българския бизнес и за българските жители да бъдат сигурни през есенно-зимния сезон по тази причина, че доставките и на газ, и на недопечен нефт, и на други артикули, ще бъдат обезпечени и българския бизнес и българските жители ще бъдат обезпечени. За момента от петролно ембарго с дерогацията, която има България, няма опасност, сподели Донев.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР