Решението на правителството продължава мерките, определени в предходните аналогични документи,

...
Решението на правителството продължава мерките, определени в предходните аналогични документи,
Коментари Харесай

Правителството продължава компенсациите за цените на електроенергията до края на март

Решението на държавното управление продължава ограниченията, избрани в предходните аналогични документи, създадени и признати, с цел да понижат отрицателните последствия върху бизнеса от високите цени на енергийни. От програмата ще се възползват към 633 хиляди небитови крайни клиенти на електрическа сила, както и операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи за софтуерните им разноски.

Индикативният бюджет на програмата е в размер на близо 330 млн. лева Средствата ще бъдат обезпечени от целевите вноски, които задължените лица вършат във фонда „ Сигурност на електроенергийната система “. Програмата планува всички небитови крайни клиенти да бъдат обезщетени напълно за разликата сред действителната средномесечна борсова цена за базов товар на сегмента „ ден напред “ на Българската самостоятелна електроенергийна борса (БНЕБ) за съответния месец и базовата цена от 200 лв/МВтч.

Операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи ще бъдат обезщетени за електрическата енергия, която закупуват за софтуерните си разноски. Максималният размер на компенсацията за тях се пресмята като разлика междусредната месечна цена за базов...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР