Решението на отдела по сигурността на секретариата на ООН да

...
Решението на отдела по сигурността на секретариата на ООН да
Коментари Харесай

Захарова: Решението на секретариата на ООН да блокира посещението на МААЕ в Запорожката АЕЦ е безотговорно

Решението на отдела по сигурността на секретариата на Организация на обединените нации да блокира визитата на задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) беше безконтролно и даде зелена светлина на Киев да стартира обстрел на оборудването. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в сряда в ефира на радио Sputnik, предава ТАСС.

" Организация на обединените нации в този случай изигра отрицателна роля, освен не градивна, съгласно мен, даже някаква странна, което повдига повече въпроси в този случай. За страдание, това не е единствено въпрос на неуспех за осъществяване на тази инспекция, решението на отдела за сигурност на секретариата на Организация на обединените нации започва цяла верига от разрушителни събития. Самото посещаване, инспекцията не се състоя. Тогава режимът в Киев одобри сходно отношение от страна на международната организация като безспорна зелена светлина за дейностите си и стартира да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала. Това не са просто недомислени дейности или блокиране, това са безотговорни дейности, довели до такива последици “, добави още Захарова.

Дипломатът уточни, че секретариатът на Организация на обединените нации " би трябвало да разбере, че светът върви по ръба ". „ Това не са рискови опити, които учените вършат в интерес на мира, развиването, търсенето на различни източници на сила. Това са незаконните дейности на киевския режим като част от неговата безусловно беззаконна активност, която е разрушителна. Последствията няма да бъдат лимитирани от никакви географски граници. Много добре помним какво съставляват повредите в атомните електроцентрали. Това са следствията, с които светът знае по какъв начин да се оправя, само че цената е голяма “, съобщи Захарова.

„ Решението, което блокира пътуването на генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси с интернационална ревизия до атомната електроцентрала в Запорожие, е безконтролно и води до редица рискови събития “, разяснява Захарова.

На 3 юни съветската страна и управлението на секретариата на МААЕ реализираха цялостно единодушие по маршрута и графика на интернационалната задача на организацията в Запорожката АЕЦ, която ще управлява тази задача, включваща и видни експерти от редица страни. персонално плануван от генералния шеф на МААЕ Гроси.

Министерството на външните работи на Руската федерация уточни, че плануваното пътешестване на задачата на МААЕ до Запорожката АЕЦ е било прекратено в последния миг от отдела по сигурността на секретариата на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР